Financiële gigant Stripe koopt Bridge voor recordbrekend bedrag van $1,1 miljard

In een beweging die voor verbazing in de cryptomarkt heeft gezorgd, heeft fintechreus Stripe een overeenkomst gesloten om het stablecoin-platform Bridge over te nemen voor een duizelingwekkende $1,1 miljard. Dit nieuws, gebracht door TechCrunch-oprichter Michael Arrington, bevestigt de grootste overname in de crypto-industrie tot nu toe.

De deal en wat het betekent

Bridge, opgericht door tech-veteranen Sean Yu en Zach Abrams, faciliteert bedrijven in het beheren van stablecoin-transacties, van creatie tot verzending. De aankoop van Bridge, dat softwaretools aanbiedt voor betalingen via stablecoins, benadrukt dus de strategische richting van Stripe naar de cryptomarkt.

Deze overname komt niet uit de lucht vallen, gezien Stripe’s recente inspanningen om zijn crypto-voetafdruk te vergroten. Eerder dit jaar integreerde Stripe USDC, en het ging een partnerschap aan met Coinbase, waar het Base-netwerk van Coinbase werd opgenomen in Stripe’s betalingsoplossingen.

Strategische crypto-expansie van Stripe

Stripe’s interesse in cryptocurrency is geen geheim meer. De integratie van stablecoin-betalingen en de samenwerking met Coinbase voor het Base-netwerk zijn slechts enkele van de stappen die het bedrijf heeft genomen. In juni introduceerde Stripe drie nieuwe functies waaronder de integratie met Base, wat de toegankelijkheid van crypto voor zijn gebruikers aanzienlijk vergrootte.

Deze strategische zetten culmineren in de overname van Bridge, dat slechts maanden na een $58 miljoen financieringsronde voor $200 miljoen werd gewaardeerd, nu voor meer dan vijf keer die waarde van de hand gaat.

Impact en toekomstvisie

De overname van Bridge door Stripe is meer dan alleen een financiële transactie; het is een duidelijke boodschap van Stripe’s intentie om een dominante speler in de crypto-betalingensector te worden. Met de missie om financiële barrières die door lokale valuta’s worden veroorzaakt te slechten, lijkt Bridge’s technologie perfect aan te sluiten bij Stripe’s groeiende crypto-ambities.

Met de crypto-integraties die Stripe recent heeft doorgevoerd, inclusief de mogelijkheid voor Amerikaanse klanten om snel fiat naar crypto te converteren, wordt de betalingsgigant steeds centraler in de wereld van digitale valuta’s.