VanEck voegt staking toe aan Solana ETN voor Europese beleggers

VanEck, een gerenommeerde vermogensbeheerder, heeft onlangs bekendgemaakt dat hun Solana (SOL) exchange-traded note (ETN) nu ook staking mogelijkheden biedt aan beleggers in Europa. De VSOL, met een beheerd vermogen van maar liefst $73 miljoen, maakt het voor investeerders mogelijk om te profiteren van staking rewards naast de prijsontwikkeling van Solana.

Deze ETN, geregistreerd in Liechtenstein, is ontworpen als een digitaal beleggingsproduct dat nauwkeurig de prestaties van Solana (SOL) volgt, zowel qua prijs als rendement, gebaseerd op de volumegewogen gemiddelde prijs. Het product is volledig onderpand door SOL, wat zorgt voor een directe link met de onderliggende waarde van de cryptocurrency.

Dagelijkse staking rewards

In een markt waar regelgeving vereist dat klantfondsen gescheiden worden gehouden voor hun bescherming, kiest VanEck ervoor om niet zelf te staken met de middelen van hun cliënten. In plaats daarvan werkt VanEck samen met bewaarders die de fysieke SOL-tokens in bewaring hebben. Deze tokens worden in cold storage bewaard, terwijl de bewaarders de SOL delegeren aan validator-nodes, aldus Mathew Sigel, hoofd van digitaal activaonderzoek bij VanEck.

De stakingbeloningen worden dagelijks toegekend en automatisch herbelegd, wat bijdraagt aan de netto-activawaarde van de ETN aan het eind van elke dag. Door deze aanpak kan VanEck de stakingbeloningen optimaal benutten, terwijl ze ook de dagelijkse liquiditeit waarborgen.

Deze strategische uitbreiding komt vlak na de lancering van VanEck Ventures, een $30 miljoen fonds dat zich richt op jonge bedrijven in de fintech, digitale activa en AI sectoren. Het fonds heeft reeds vier discreet gehouden investeringen gedaan, wat aangeeft dat VanEck de toekomst van financiële technologie serieus neemt.