ECB noemt Bitcoin koers van $10 miljoen “plausibel”

De crypto-gemeenschap heeft een voorspelling van de Europese Centrale Bank (ECB) gedeeld waarin een potentiële toekomstige Bitcoin koers van $10 miljoen wordt genoemd, gebaseerd op voorspellingen van opmerkelijke personen zoals Cathie Wood en Robert F. Kennedy Jr.

$10 miljoen is “plausibel”

Opmerkelijk is echter dat de ECB tegelijkertijd de voorstanders van Bitcoin (BTC) bekritiseert omdat zij de nadruk hebben verlegd naar Bitcoin als een beleggingsmiddel dat hoge kapitaalwinsten belooft, en weinig aandacht hebben voor Bitcoin als een economisch functioneel middel. De ECB gaf het volgende aan:

“Hoewel de huidige marktwaarde van een Bitcoin zich in het bereik van USD 50.000-60.000 bevindt, zou men kunnen stellen dat elke prijs voor Bitcoin even plausibel is, inclusief 10 miljoen of meer.”

Echter, de ECB waarschuwde dat geen van deze prijzen enige “specifieke economische rechtvaardiging of toegewezen basis” heeft. De centrale bank waarschuwde dat voorstanders een marktkapitalisatie voor Bitcoin hebben voorspeld die ver boven die van aandelen en goud samen ligt. Opmerkelijk is dat de grootte van de wereldwijde obligatiemarkt wordt geschat op ongeveer EUR 130 miljard, volgens de International Capital Market Association.

Bitcoin kan naar $100.000 deze cyclus

Wall Street-giganten en opmerkelijke analisten hebben voorspeld dat de prijs van Bitcoin ten minste $100.000 zal bereiken in deze bull-cyclus. Daarentegen hebben Ark Invest CEO Cathie Wood en MicroStrategy Executive Chairman Michael Saylor hun BTC-prijsvoorspelling van ten minste een miljoen tegen 2030 herhaald.

Verschillende factoren liggen ten grondslag aan deze hoge prijs, waaronder spot Bitcoin ETF’s, adoptie door wereldwijde bedrijven, technologische innovaties in de blockchain-industrie en meer. Echter, het controversiële rapport van de ECB heeft enkele zorgen gewekt. Analist Tuur Demeester waarschuwt dat de negatieve weergave van Bitcoin in het rapport zou kunnen leiden tot strenge ECB-reguleringen voor Bitcoin, waaronder mogelijke verboden.

Bovendien heeft de bekende Bitcoin maximalist Max Keiser zijn Bitcoin-prijsdoel verdubbeld. Volgens deze voorspelling zal Bitcoin naar $220.000 stijgen, waarbij goud een cruciale rol zal spelen in deze beweging.

De huidige BTC-prijs is $68.357, met een 24-uurs laagste en hoogste prijs van respectievelijk $68.208 en $69.462. Daarnaast is het handelsvolume in de afgelopen 24 uur met 76% gestegen door de FOMO in ‘uptober’.

Populaire analist Michael van de Poppe zei: “Ik denk dat we op het punt staan een nieuwe ATH te maken. Of het deze maand of volgende maand gebeurt, weet ik niet, maar de bull-markt is hier. Als dit scenario zich voordoet, koop ik de dip.”