Elon Musk lanceert dagelijkse giveaway van $1 miljoen

De CEO van Tesla Motors en SpaceX, Elon Musk, is begonnen met een campagne waarin hij dagelijks $1 miljoen weggeeft, waarbij hij zich richt op inwoners van swing states die een petitie ondertekenen in belangrijke staten. De miljardair gaf de eerste $1 miljoen aan een man tijdens een rally, waarbij hij zijn zorgen uitte over de toekomst van het land en de dringende noodzaak van hervormingen benadrukte. De dagelijkse geldprijzen zijn bedoeld om de bewustwording te vergroten, met meer verrassingen die volgen naarmate het initiatief zich ontvouwt.

Weggeefactie van $1 miljoen per dag tot verkiezingen

Tesla- en SpaceX-CEO Elon Musk begon zaterdag met het dagelijks weggeven van $1 miljoen, gericht op inwoners van swing states die een petitie ondertekenen van zijn pro-Trump super PAC, America PAC. Deze petitie pleit voor vrijheid van meningsuiting en het recht op wapenbezit, wat aansluit bij Musk’s diepe zorgen over de bescherming van grondwettelijke rechten. De miljardair legde de weggeefactie uit tijdens een rally in Pennsylvania, waarbij hij zei:

“Elke dag tussen nu en de verkiezingen zullen we een miljoen dollar toekennen, te beginnen vanavond.”

Het initiatief sluit ook aan bij Musk’s bredere strategie om invloed uit te oefenen op de komende verkiezingen, waarin hij sterk voormalig president Donald Trump heeft gesteund. Hij waarschuwt dat een verlies de democratie in gevaar zou kunnen brengen. Musk heeft ook kritiek geuit op de groeiende invloed van de overheid en heeft voorgesteld om onder Trump een commissie te leiden die de federale operaties zou stroomlijnen en inefficiënties zou verminderen.

Tijdens de rally in Pennsylvania onthulde Musk de eerste ontvanger van de $1 miljoen prijs: John Dreher, die het geld ontving voor het ondertekenen van de petitie. Vervolgens zei Musk op het podium:

“Ik heb een verrassing voor je, namelijk dat we elke dag tot aan de verkiezingen een miljoen dollar willekeurig toekennen aan mensen die de petitie hebben ondertekend.”

Musk vaker oneens met de regelgeving in de VS

Elon Musk heeft zich vaak uitgesproken over de overmatige regelgeving in de VS, die volgens hem innovatie belemmert, met name op het gebied van ruimtevaart. Daarnaast heeft hij verschillende keren ruzie gehad met overheidsinstanties, zoals de Federal Aviation Administration (FAA), en hen ervan beschuldigd de vooruitgang van SpaceX te vertragen.

Om de inefficiëntie van de overheid en de inflatie aan te pakken, heeft Musk hervorming van bureaucratische processen voorgesteld. Bovendien heeft hij interesse getoond in het leiden van een commissie om verspilling in federale programma’s te elimineren. Musk stelt dat regelgeving zich na verloop van tijd opstapelt zonder voldoende controle, waardoor onnodige obstakels worden gecreëerd voor industrieën die vooruitgang zoeken. Daarnaast waarschuwt de miljardair dat de VS op weg is naar een faillissement onder de huidige omstandigheden en dat de Amerikaanse wetten en regelgeving elk jaar zullen verslechteren zonder een grote hervorming.

Het doel van de $1 miljoen dagelijkse weggeefactie is om de bewustwording van de petitie te maximaliseren. Musk bevestigde dit doel op zijn sociale mediaplatform X. Zo schreef hij:

“Het doel van de $1M/dag prijs is om maximale bewustwording te creëren voor onze petitie ter ondersteuning van de Grondwet.”

Het doel van de $1 miljoen dagelijkse weggeefactie is om de bewustwording van de petitie te maximaliseren. Musk bevestigde dit doel op zijn sociale mediaplatform X en schreef dat het prijzenpakket erop gericht is maximale steun voor de Grondwet te genereren.

Elon Musk is geen onbekende binnen de cryptowereld, zoals regelmatig belicht wordt op CryptoBenelux. Zijn invloed op de cryptomarkt, vooral via platforms als X, en zijn uitspraken over verschillende munten en blockchain-technologieën, blijven onderwerp van discussie en analyse.