XRP status zal onaangetast blijven, terwijl Ripple eigen tegenberoep plant

In een recente wending in de juridische strijd tussen de SEC en Ripple, heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) besloten om in beroep te gaan tegen bepaalde uitspraken van de rechtbank. Dit nieuws werd op 17 oktober gedeeld door Ripple’s advocaat James Filan, die onthulde dat de SEC op 16 oktober een beroepsprocedure startte.

De SEC richt haar pijlen echter niet op de uitspraak dat XRP geen effect is. Deze cruciale beslissing blijft overeind, zoals bevestigd door Stuart Alderoty, de Chief Legal Officer van Ripple. Via het platform X liet Alderoty weten: “Die beslissing is nu de wet van het land.” Ripple zelf zal naar verwachting volgende week hun reactie indienen.

Het beroep van de SEC spitst zich toe op de beschuldigingen dat Ripple’s CEO Brad Garlinghouse en medeoprichter Chris Larsen de wetten hebben overtreden bij de verkoop van XRP. De SEC betwist de rechterlijke beslissing die in het voordeel van Ripple uitviel, specifiek met betrekking tot de XRP-verkopen op cryptobeurzen en de directe verkopen door de topmanagers van Ripple, evenals andere distributies van XRP.

Deze ontwikkeling lijkt een strategische zet van de SEC om ten minste een deel van de zaak te herzien, zonder de bredere implicaties van XRP’s status als effect aan te vechten. Dit belooft een interessante voortzetting van een juridisch gevecht dat de crypto-wereld nauwlettend volgt, waarbij de uitkomst mogelijk grote gevolgen kan hebben voor de regulering van cryptocurrencies in de VS.