Bitcoin-whale maakt $26 miljoen verlies na paniekverkoop

Uit recente gegevens van Loononchain blijkt dat een grote Bitcoin-whale tijdens de recente crash bijna $50 miljoen aan BTC verkocht heeft. De investeerder (of entiteit) deed dit nadat hij eerder dit jaar maar liefst $727 miljoen aan Bitcoin had verzameld tegen een koers van $62.362 per munt.

De whale in kwestie had volgens Lookonchain in totaal 11.659 BTC verzameld eerder dit jaar, maar heeft hiervan al 10.345 BTC verkocht nadat de prijs onder de $60.000 zakte. De verkoop vond plaats tegen een gemiddelde prijs van $59.847 per munt, wat dus neerkomt op een verlies van ongeveer $26 miljoen.

Ondanks deze verkoop houdt de whale nog steeds 8.936 BTC vast, met een waarde van ongeveer $540 miljoen. Dit suggereert dat de whale mogelijk meer munten kan verkopen, wat voor extra verkoopdruk op de markt kan zorgen.

Zwakke handen voeden sterkere handen

Deze grote verkoop vond plaats in een periode waarin recente analyses aangeven dat kortetermijn-houders geleidelijk de markt verlaten, wat leidt tot een afname van de verkoopdruk.

Volgens een analyse van IT Tech, een analist van CryptoQuant, is het aanbod van Bitcoin dat door kortetermijn-houders wordt vastgehouden aanzienlijk afgenomen, vooral na grote verkoopgolven. Dit vermindert de verkoopdruk en creëert mogelijk nieuwe kansen voor accumulatie, wat zou kunnen wijzen op een mogelijke prijsbodem.

De analist merkt ook op dat wanneer kortetermijn-houders hun munten verkopen, deze vaak in “sterkere handen” terechtkomen, wat de markt mogelijk stabiliseert.

Ondertussen blijven nieuwe Bitcoin-whales gretig BTC toevoegen aan hun portfolio’s, in een accumulatiefase die de markt volgens insiders “nog nooit eerder heeft gezien.” Deze nieuwe whales zijn op zoek naar winst terwijl ze blijven profiteren van de recente bullmarkt.