Ripple lanceert nieuwe update voor bewaardienst en introduceert RWA tokenisatie

Terwijl Ripple Labs nog steeds vecht tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft het bedrijf nieuwe updates gelanceerd voor haar cryptobewaardienst Ripple Custody.

RWA tokeniseren op de XRP Ledger

Een van de opvallende nieuwe functies is de mogelijkheid om RWA (real-world assets), zoals fiatvaluta’s en grondstoffen, te tokeniseren op de XRP Ledger (XRPL). Dit stelt klanten in staat om deze tokenized activa te verhandelen op de gedecentraliseerde beurs (DEX) van XRPL, die bekend staat om zijn lage transactiekosten.

Aaron Slettehaugh, Senior Vice President of Product bij Ripple, benadrukte tevens de het belang van de uitbreiding naar Ripple Custody voor snelgroeiende fintech- en cryptobedrijven. Hij gaf aan dat Ripple’s bewaarplatform voldoet aan de hoge beveiligings- en nalevingsstandaarden die door financiële instellingen wereldwijd worden vertrouwd.

In de aankondiging werd tevens duidelijk dat er tegen december 2024 meer integraties op het gebied van regelgeving op de planning staan, exclusief voor geselecteerde klanten. Begin 2025 zullen deze nieuwe functies breder beschikbaar zijn, inclusief vooraf geconfigureerde beleidsregels.

Snelle groei in de markt voor bewaarservices

Met deze nieuwe ontwikkelingen zet Ripple in op de snelgroeiende markt voor bewaardiensten, die naar verwachting in 2030 een waarde van $16 biljoen zal bereiken. Ripple Custody is ontworpen om fintechbedrijven, inclusief banken, te ondersteunen bij het veilig opslaan van digitale activa, binnen een omgeving die voldoet aan wereldwijde regelgeving en veiligheidsstandaarden.

Ripple heeft de afgelopen jaren aanzienlijke stappen gezet in deze sector, mede dankzij de overnames van Metaco en Standard Custody & Trust Company, die het bedrijf een stevigere positie in de bewaarmarkt hebben opgeleverd.

Het bewaarbedrijf van Ripple zag een indrukwekkende klantengroei van 250% op jaarbasis. Ripple Custody is nu beschikbaar op belangrijke financiële markten zoals Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, het VK, de VS, Singapore en Hong Kong. Daarnaast heeft het prominente klanten aan weten te trekken, zoals BBVA Switzerland, Societe Generale – FORGE, DBS, RULEMATCH, Archax en Futureverse.