76% van de handelaren is long op XRP, is een stijging aanstaande?

Ondanks de aanhoudende zijwaartse beweging op de cryptomarkt, lijken handelaren op Binance hoopvol over een naderende prijsstijging van XRP. In de afgelopen dag hebben traders hun longposities aanzienlijk vergroot, volgens gegevens van het on-chain analyseplatform Coinglass.

Overgrote meerderheid kiest voor longposities

Uit de cijfers blijkt dat 76,54% van de Binance-handelaren op het XRPUSDT-paar koos voor een longpositie, terwijl slechts 23,46% koos voor shortposities. Deze verhoudingen suggereren dat het overgrote deel van de traders een opwaartse prijsbeweging van XRP verwacht.

Dit optimisme komt echter op een moment dat de koers van XRP moeite heeft om door de belangrijke steun van $0,52 te breken. Op het moment van schrijven handelt de munt rond $0,529, een lichte daling van 0,65% in de afgelopen 24 uur. Het handelsvolume laat ondertussen een aanzienlijke terugval zien, met een daling van 50% ten opzichte van de vorige dag. Dit wijst erop dat beleggers en handelaren voorzichtig blijven, ondanks de recente optimistische signalen.

Sterke bullish signalen voor XRP ondanks markttwijfels

Ondanks de neerwaartse druk op de prijs, laat de open interest van XRP-futures een positieve groei van 2,3% zien in de afgelopen dag. Dit wijst erop dat steeds meer handelaren bereid zijn hun inzetten te vergroten, wat doorgaans ook een positief teken is voor de markt.

Volgens Coinglass bevinden de belangrijkste liquidatieniveaus zich momenteel rond de $0,519 en $0,541. Als de prijs onder de $0,519 zakt, kan dit leiden tot de liquidatie van longposities ter waarde van $10,21 miljoen. Aan de andere kant, als XRP doorstijgt naar de $0,541, staan shortposities ter waarde van ongeveer $8 miljoen op het spel. Dit benadrukt de gespannen marktdynamiek.

Positieve Funding Rate versterkt bullish vooruitzichten

Een andere belangrijke on-chain metriek die bijdraagt aan het optimisme rondom XRP is de Open Interest (OI)-Weighted Funding Rate, die op het moment van schrijven op +0,0097% staat. Een positieve Funding Rate geeft aan dat longposities shortposities betalen, wat een indicatie is van een overwegend bullish sentiment onder handelaren.

Wanneer we de Long/Short Ratio, Futures Open Interest, liquidatieniveaus en Funding Rate samenvoegen, lijkt het erop dat bulls momenteel de controle hebben over de markt. Als dit momentum doorzet, zou XRP de komende dagen een stijging kunnen doormaken.