Worldcoin lanceert nieuwe orb-verificatie in Guatemala, Polen en Maleisië

Worldcoin (WLD) heeft onlangs een grote stap gezet in de uitbreiding van zijn World ID-applicatie met de introductie van orb-verificaties, een geavanceerde irisscantechnologie, in Guatemala, Polen en Maleisië. Deze ontwikkeling komt op een moment waarop de noodzaak om onderscheid te maken tussen menselijke en machinale interacties in digitale ruimtes steeds groter wordt.

De ontwikkeling komt op het juiste moment, aangezien een recent onderzoek, uitgevoerd door Ipsos in Guatemala, aantoonde aan dat meer dan 80% van de respondenten zich zorgen maakt over de betrouwbaarheid van online content en het auteurschap ervan. Daarnaast gaf 84% aan dat ze bezorgd zijn over de geavanceerde mogelijkheden van AI-modellen, die het steeds moeilijker maken om menselijke interacties van geautomatiseerde te onderscheiden. Deze toenemende zorgen hebben de vraag naar technologieën zoals orb-verificaties, die menselijke identiteit online kunnen verifiëren, aanzienlijk versterkt.

In reactie op deze zorgen heeft Worldcoin ook Face Auth geïntroduceerd, een nieuwe functie binnen de World ID-suite. Met Face Auth kunnen applicaties verifiëren of de persoon die een World ID gebruikt, dezelfde persoon is die eerder orb-verificatie heeft ondergaan in een Worldcoin-centrum. Het systeem is ontworpen om gegevens op te slaan uitsluitend op de telefoon van de gebruiker, wat de privacy van persoonlijke gegevens waarborgt en de risico’s van fraude vermindert bij verlies of diefstal van een apparaat.

Worldcoin heeft onlangs tevens een whitepaper gepubliceerd met de titel “Privacy by Design”, waarin het bedrijf zijn toewijding aan privacybescherming tijdens identiteitsverificatieprocessen uiteenzet. De whitepaper benadrukt vier hoofdpijlers van privacybescherming. Ondanks deze inspanningen heeft Worldcoin echter te maken gehad met juridische uitdagingen, waaronder een boete van meer dan $80.000 in Zuid-Korea wegens het overtreden van gegevensprivacywetgeving.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!