Bitcoin koers breekt boven $65.000 door accumulatie vanuit grote investeerders

De Bitcoin koers heeft opnieuw het belangrijke weerstandsniveau van $65.000 getest, gedreven door aanhoudende accumulatie door whales en sharks (grote en middelgrote investeerders) en sterke technische factoren.

Na een stijging van meer dan 21% ten opzichte van het dieptepunt eerder deze maand, is Bitcoin officieel een bullmarkt ingegaan. Volgens Santiment is deze prijsbeweging grotendeels veroorzaakt door een toenemende vraag vanuit grote spelers op de markt. Het plaatste het volgende:

“Bitcoin heeft officieel een marktwaarde van $65K bereikt voor het eerst sinds 1 augustus. De aanhoudende accumulatie van whales en sharks is onmiskenbaar een factor geweest die ervoor zorgde dat BTC geen aanhoudende dalingen zag. $4,08B in BTC is verzameld door 10+ BTC wallets in 6 maanden.”

MicroStrategy leidt de aankopen

Een van de opvallendste kopers in deze golf van accumulatie is MicroStrategy, de grootste zakelijke Bitcoin-houder. Eerder deze maand kocht het bedrijf voor maar liefst $458 miljoen aan Bitcoin, waarmee hun totale bezit is gestegen tot 252.220 BTC. Dit heeft niet alleen de prijs van Bitcoin ondersteund, maar ook het vertrouwen in het activum onder institutionele beleggers versterkt.

Ook andere institutionele beleggers zijn in actie gekomen. De gegevens laten zien dat fondsen de afgelopen vijf dagen achter elkaar een netto-instroom hebben ervaren, waarbij de totale instroom deze maand meer dan $600 miljoen bedraagt.

Externe factoren stimuleren risicovol sentiment

De stijging van Bitcoin wordt verder ondersteund door een combinatie van gunstige externe factoren. Zo hebben dalende rentetarieven in veel landen, een groeiende wereldwijde geldhoeveelheid en recente stimuleringsmaatregelen van de Chinese overheid bijgedragen aan een positief marktsentiment. China heeft aangekondigd maar liefst $142 miljard in de economie te injecteren, wat heeft geleid tot een grotere risicobereidheid onder beleggers. Dit blijkt ook uit de stijging van de angst- en hebzuchtindex.

Daarnaast is de stijgende Amerikaanse staatsschuld, die nu meer dan $35,4 biljoen bedraagt, een factor van zorg. Met jaarlijkse rentebetalingen die bijna $1 biljoen bedragen, beschouwen handelaren Bitcoin en goud steeds meer als aantrekkelijke alternatieven om zich in te dekken tegen mogelijke financiële risico’s.

Grafieken zien er ook goed uit

Ondertussen is de prijs van Bitcoin stabiel gebleven, geholpen door verbeterde technische indicatoren. De vorming van een omgekeerd hoofd-en-schouderpatroon, het vermijden van een death cross-patroon en een stijgende Relative Strength Index (RSI) wijzen allemaal op een toenemend momentum voor de grootste cryptomunt.

Toch is Bitcoin nog niet uit de gevarenzone. Een duidelijke bullish uitbraak zou pas worden bevestigd als de prijs boven de dalende trendlijn uitkomt die de hoogste pieken sinds maart met elkaar verbindt. Tot die tijd blijft voorzichtigheid geboden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!