Bitcoin’s on-chain gegevens duiden op verdere stijging

De Bitcoin koers laat een duidelijke opwaartse trend zien, en volgens recente on-chain gegevens zou de koningsmunt nog verder kunnen stijgen. De pseudonieme analist Avocado van CryptoQuant merkte op dat meerdere on-chain support levels duiden op een positief keerpunt voor Bitcoin op de lange termijn. Dit suggereert dat BTC zich nog steeds in een bull-fase bevindt.

Belangrijke on-chain gegevens

Een van de belangrijke indicatoren is de zevendaagse Simple Moving Average (SMA) van de Fund Flow Ratio van Bitcoin, die suggereert dat beleggers weer actief worden op beurzen. De ratio is gedaald tot een supportniveau van 0,05 en begint nu licht te herstellen. Avocado geeft aan dat dit herstel vaak het einde van een bearmarkt markeert en het begin van een bullfase inluidt, wat meestal leidt tot een sterke stijging van de Bitcoin-prijs op lange termijn.

Een andere belangrijke metriek is de 30-daagse SMA van de geschatte hefboomratio van Bitcoin. Deze laat tekenen van herstel zien en bevindt zich momenteel in een ondersteuningsgebied tussen 0,15 en 0,175. Dit wijst erop dat de invloed van deze metriek zal blijven toenemen, vooral door de goedkeuring van Bitcoin futures-ETF’s en het toenemende gebruik van Bitcoin-opties.

Daarnaast wijst Avocado op het 30-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelde (EMA) van de Binary Coin Days Destroyed (CDD) van Bitcoin. Deze statistiek suggereert dat langetermijnhouders BTC aan het verzamelen zijn, wat vaak een signaal is dat de bullmarkt in een gevorderde fase zit.

Bullmarkt blijft sterk

De analyse komt te midden van een sterke prijsstijging van 7,5% in de afgelopen week, die deels te danken is aan de renteverlaging van 50 basispunten door de Federal Reserve. Deze stap verhoogde de liquiditeit in de VS en stimuleerde de activiteit op Bitcoin’s futures- en perpetualmarkten. Hierdoor steeg de open interest, wat resulteerde in een verdere prijsstijging van Bitcoin.

Op het moment van schrijven wordt BTC verhandeld rond de $63.500, met een lichte stijging in de afgelopen 24 uur. Analisten blijven optimistisch dat deze trend zich op de lange termijn zal voortzetten. Met de sterke on-chain statistieken en een toenemende vraag vanuit institutionele beleggers, lijkt Bitcoin zich echter in een gezonde bullmarkt te bevinden. De recente renteverlagingen en de groei van Bitcoin futures-opties kunnen verdere stijgingen ondersteunen, waarbij analisten positieve vooruitzichten blijven schetsen voor de komende maanden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!