Ripple CTO deelt inzichten over het gebruik van XRP in betalingen

In een recente tweet deelde David Schwartz, de Chief Technology Officer (CTO) van Ripple, zijn inzichten over het gebruik van cryptovaluta voor betalingen, met een focus op XRP. Ondanks dat XRP breed beschikbaar is en een van de top vijf cryptocurrencies qua marktkapitalisatie is, merkt Schwartz op dat het, net als veel andere cryptovaluta, niet op grote schaal wordt gebruikt voor betalingen.

Schwartz legde uit dat hoewel XRP lage kosten en snelle bevestigingstijden biedt, de prijsdynamiek een factor kan zijn die het gebruik voor betalingen beïnvloedt. Hij benadrukte dat de prijs van XRP niet noodzakelijkerwijs betalingen goedkoper maakt. “Als XRP $1 kost, heb je een miljoen XRP nodig voor een transactie van $1 miljoen. Maar als XRP $1 miljoen waard zou zijn, zou je slechts één XRP nodig hebben voor dezelfde waarde,” zei Schwartz. Dit maakt de betaling op zich niet goedkoper, maar verandert hoe de markt reageert op de vraag naar XRP.

Ontkenning van XRP-prijsmanipulatie

Naast het bespreken van XRP, besprak Schwartz ook de obstakels voor de adoptie van stablecoins als betaalmiddel. Volgens hem moeten stablecoins dezelfde uitdagingen overwinnen als cryptocurrencies om daadwerkelijk grip te krijgen in de betaalmarkt, vooral voor mensen die al goed verbonden zijn met traditionele financiële systemen.

Verder reageerde Schwartz op beschuldigingen van XRP-prijsmanipulatie. Hij ontkende dergelijke beweringen en verklaarde dat na acht jaar geen bewijs is gevonden dat de activiteiten van Ripple de XRP-prijs beïnvloeden. Hij benadrukte ook dat de XRP- en XLM-prijzen op de markt sterk met elkaar in lijn liggen.

Ondersteuning voor XRPL-ontwikkelaars

Schwartz sloot zijn opmerkingen af door te reageren op een gebruiker die kritiek had op de circulerende voorraad van XRP en vroeg om meer ondersteuning voor XRPL-ontwikkelaars. Schwartz gaf aan open te staan voor suggesties over hoe Ripple meer kan doen om de ontwikkelaarsgemeenschap te ondersteunen, maar erkende dat het balanceren van distributie altijd een uitdaging blijft.