BlackRock: Bitcoin is een unieke investeringsmogelijkheid

‘S Werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock zegt dat Bitcoin (BTC) een unieke investeringsmogelijkheid is die investeerders iets heel anders biedt dan traditionele activa.

BlackRock, een bedrijf met meer dan $10 biljoen aan activa onder beheer, zegt in een nieuw rapport dat Bitcoin zou kunnen dienen als een afdekking tegen de toenemende schulden van de Verenigde Staten en andere macro-economische zorgen. Het beschrijft het als volgt:

“Hoewel Bitcoin gevallen heeft laten zien van kortetermijnbewegingen met aandelen en andere ‘risicovolle activa’, zijn de fundamentele drijfveren op de langere termijn heel anders en in veel gevallen omgekeerd ten opzichte van de meeste traditionele beleggingsactiva. Terwijl de wereldwijde beleggingsgemeenschap worstelt met toenemende geopolitieke spanningen, zorgen over de staat van de Amerikaanse schuld en tekorten en toegenomen politieke instabiliteit over de hele wereld, kan Bitcoin worden gezien als een steeds uniekere diversificatie tegen enkele van deze fiscale, monetaire en geopolitieke risicofactoren waarmee investeerders elders in hun portefeuille te maken kunnen krijgen.”

Het rapport zegt dat de aantrekkingskracht van alternatieve reserveactiva groeit te midden van zorgen over de mogelijke impact van Amerikaanse federale tekorten en schulden op de dollar. Het gaat verder met:

“Deze dynamiek lijkt ook in andere landen te ontstaan, waar de schuldenopbouw aanzienlijk is geweest. In onze ervaring met cliënten tot nu toe, verklaart dit een substantieel deel van de recente, toenemende institutionele interesse in Bitcoin.”

BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) werd eerder dit jaar gelanceerd, naast andere Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). Bitcoin ETF’s bieden handelaren blootstelling aan de beste crypto-asset zonder dat ze deze daadwerkelijk hoeven te kopen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!