SEI stijgt met 23% terwijl Bitcoin boven de $63.000 komt

Sei, een layer-1 blockchain ontwikkeld voor hoogfrequente crypto-handel, zag een sterke prijsstijging van zijn native token SEI, die binnen 24 uur met meer dan 23% toenam. Op 19 september steeg SEI van $0,26 naar $0,35 op verschillende grote crypto-exchanges. Tegelijkertijd nam het handelsvolume van de token toe met 159%, wat resulteerde in een totale verhandelde waarde van meer dan $270 miljoen en een marktkapitalisatie van $1,1 miljard.

Deze stijging plaatste SEI op de tweede plaats onder de grootste stijgers in de top 100 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, net achter de Solana-memecoin Popcat, die een indrukwekkende groei van 33% doormaakte en rond de $0,92 noteerde. Beide tokens presteerden beter dan Bitcoin en Ethereum, die respectievelijk een stijging van 6% en 5,2% noteerden.

Naast SEI en Popcat boekten ook andere munten aanzienlijke winsten, waaronder Bittensor en Sui, die met 19% en 16% stegen in de afgelopen 24 uur.

Op dezelfde dag, 19 september, verlaagde de Amerikaanse Federal Reserve de rente, wat samenviel met een rapport van BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder. In dit rapport werd de rol van Bitcoin als belangrijk portfoliomiddel benadrukt, met de nadruk op het gebruik ervan om risico’s te spreiden of bescherming te bieden tegen economische en geopolitieke onzekerheden.

De renteverlaging en het rapport van BlackRock zorgden ervoor dat de prijs van Bitcoin op grote crypto-exchanges steeg tot een hoogtepunt van $63.236. BlackRock’s betrokkenheid bij de crypto-markt, waaronder hun spot Bitcoin ETF, droeg eerder al bij aan een recordhoogte van Bitcoin van meer dan $73.000 in maart. Verschillende analisten voorspellen verdere prijsstijgingen voor Bitcoin op de lange termijn, mede door wereldwijde economische en politieke ontwikkelingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!