Visa gaat partnerschap aan met Singaporese crypto-betalingsdienst

Visa is een samenwerking aangegaan met het Singaporese dtcpay om zijn netwerk voor crypto-betalingen uit te breiden. Als onderdeel van deze samenwerking zal Visa de digitale betalingsdiensten van dtcpay opnemen in zijn wereldwijde netwerk, dat meer dan 130 miljoen handelaren in 200 landen omvat. Deze stap bevordert de groei van crypto-betalingen, waardoor ze een belangrijkere rol gaan spelen binnen de betalingssector.

Visa werkt samen met dtcpay om betalingen met crypto-activa in Singapore verder te ontwikkelen. Door dtcpay’s digitale betalingsoplossingen te integreren in Visa’s netwerk, krijgen klanten toegang tot meer dan 130 miljoen locaties wereldwijd. Het eerste onderdeel van de overeenkomst is de lancering van de ‘dtcpay Visa Infinite’-kaart, waarmee gebruikers crypto-betalingen kunnen doen.

Met deze kaart kunnen gebruikers hun digitale activa, zoals stablecoins, omzetten naar traditionele valuta’s, waarmee ze vervolgens hun kaarten kunnen opladen. Andere onderdelen van het partnerschap richten zich op betalingsoplossingen voor zeer vermogende particulieren, bedrijven en consumenten.

Adeline Kim, Visa’s manager in Singapore, gaf aan dat deze samenwerking aantoont hoe Visa blijft innoveren in de betalingswereld. Ze benadrukte dat de combinatie van Visa’s wereldwijde bereik en dtcpay’s expertise op het gebied van Web3 consumenten en bedrijven zal helpen om naadloos digitale betalingen te verrichten.

Alice Liu, CEO en medeoprichter van dtcpay, zei dat deze samenwerking hun doel ondersteunt om de kloof tussen digitale betalingen en traditionele financiële systemen te dichten door digitale activa op grote schaal bruikbaar te maken.

Deze samenwerking met dtcpay volgt op andere crypto-gerelateerde partnerschappen die Visa dit jaar heeft gesloten. In juni ging Visa een samenwerking aan met de Zwitserse cryptowallet-fabrikant Tangem, waardoor gebruikers met de digitale activa in hun wallets betalingen kunnen doen.

In mei werkte Visa ook samen met Gnosis Pay om een debetkaart gekoppeld aan digitale activa te lanceren voor Europese klanten. Daarnaast werkt Visa samen met de Web3-app Wirex om het gebruik van digitale valuta’s te promoten. Deze partnerschappen zullen de acceptatie van crypto blijven stimuleren, aangezien steeds meer platforms toegang krijgen tot Visa’s netwerk.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!