Ripple CEO reageert op lancering Grayscale XRP Trust

De CEO van Ripple Labs, Brad Garlinghouse, reageerde op X (voorheen Twitter) op de lancering van een gespecialiseerd XRP fonds door vermogensbeheerder Grayscale, bekend als de XRP Trust.

In zijn bericht uitte Garlinghouse zijn ogenschijnlijke verbijstering met behulp van een humoristische GIF die aan populariteit heeft gewonnen binnen de XRP-community. De Ripple-directeur voegde er later aan toe dat hij “aangenaam” verrast was met de aankondiging. Hij zei het volgende:

“Zoals ik al eerder heb gezegd, verwacht ik dat het slechts een kwestie van tijd is voordat deze ruimte groeit, nu XRP in de VS en andere landen duidelijk is over de regelgeving.”

Dit is echter niet de eerste keer dat Grayscale een dergelijk product lanceert. Kort nadat Ripple in 2021 werd aangeklaagd door de SEC, liquideerde Grayscale zijn XRP Trust en verwijderde het de munt uit zijn large-cap fonds. XRP keerde echter eerder dit jaar terug naar het fonds, en is nu ook weer beschikbaar als gesloten fonds.

Fox Business meldde gisteren als eerste dat Grayscale van plan was om zijn XRP Trust opnieuw te lanceren. Velen speculeren echter dat dit een opstap zou kunnen zijn naar de uiteindelijke lancering van een XRP exchange-traded fund.

Garlinghouse heeft herhaaldelijk verklaard dat de lancering van een dergelijk product “onvermijdelijk” was. De Ripple-directeur beweerde dat investeerders geen blootstelling aan één enkel activum zouden willen hebben. Hij trok parallellen tussen crypto en edelmetalen en betoogde dat goudbeleggers mogelijk ook toegang tot zilver zouden willen. De Ripple-directeur wees ook op de marktkapitalisatie van de munt om uit te leggen waarom een ETF logisch zou zijn.

Als gevolg van het nieuws, is de XRP koers met meer dan 5% gestegen. Op het moment van schrijven staat de XRP koers op $0,56, met een marktkapitalisatie van meer dan $31 miljard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!