MicroStrategy doet grootste Bitcoin-aankoop sinds 2021

Volgens een nieuw rapport van Bloomberg heeft het beursgenoteerde business intelligence bedrijf MicroStrategy 18.300 Bitcoin (BTC) gekocht voor ongeveer $1,1 miljard tussen 6 augustus en 12 september. Het deed deze aankoop tegen een gemiddelde prijs van $38.585 per munt.

MicroStrategy, mede opgericht door voormalig CEO en groot voorstander van BTC, Michael Saylor, heeft Bitcoin gekocht als een afdekking tegen inflatie, aldus het rapport. Als gevolg van deze aankopen is de aandelenkoers van het bedrijf in 2024 meer dan verdubbeld, waarmee het zelfs de koningsmunt zelf heeft overtroffen, die in dezelfde periode een prijsstijging van 40% heeft gezien.

Deze transactie markeert de grootste aankoop dat het bedrijf sinds februari 2021 gedaan heeft, toen het 19.452 BTC kocht. Door deze recente aankoop heeft het bedrijf nu ongeveer 244.800 BTC in bezit, ter waarde van $14 miljard, of ongeveer 1% van ’s werelds grootste cryptocurrency op basis van de totale marktkapitalisatie.

MicroStrategy begon in 2020 met het kopen van de leidende digitale activa en is daarmee doorgegaan. Op verschillende momenten gaf MicroStrategy zelfs Convertible Senior Notes uit als een schuldaanbod om meer Bitcoin te kopen.

Vorige maand breidde MicroStrategy ook al zijn reserve uit en verwierf 12.222 BTC ter waarde van ongeveer $805 miljoen. Recente gegevens van BitcoinTreasuries onthullen dat MicroStrategy momenteel ’s werelds grootste Bitcoin-houder is onder alle beursgenoteerde ondernemingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!