Metaplanet vergroot Bitcoin-bezit en versterkt vertrouwen in cryptovaluta

Metaplant Inc., ook wel beschouwd als Azië’s MicroStrategy, heeft onlangs zijn Bitcoin-investeringen verder verhoogd. Het in Tokio gevestigde investeringsbedrijf kocht 38,4 extra Bitcoins ter waarde van ¥300 miljoen, ofwel $2 miljoen.

Dit is hun tweede aankoop binnen 8 dagen; eerder kochten ze al 360 BTC’s ter waarde van $21 miljoen. Hiermee komt het totale Bitcoin-bezit van Metaplanet op 398,823 BTC’s, met een waarde van ongeveer ¥3,75 miljard of $26 miljoen. Deze aankopen benadrukken het voortdurende vertrouwen van het bedrijf in de grootste cryptocurrency ter wereld.

De laatste Bitcoin-aankoop komt te midden van een lichte marktcorrectie. In de afgelopen 24 uur is de prijs van Bitcoin gestegen van een dieptepunt van ongeveer $52.700 aan het begin van de week naar $56.891, wat neerkomt op een stijging van 3,12%. Na deze stijging hebben de aandelen van Metaplanet op dinsdag een toename van 4,42% laten zien, handelend rond 1.086 yen tijdens de middagsessie, na eerder op de dag niveaus van rond de 2.000 yen te hebben bereikt. De bredere Nikkei 225-index bleef vrijwel vlak, met een minimale stijging van 0,02%.

Metaplanet is de laatste maanden actief bezig zijn Bitcoin-reserves uit te breiden

In mei kondigde het bedrijf aan dat het Bitcoin (BTC) zou aannemen als een strategische schatkistreserve. Dit besluit kwam voort uit economische uitdagingen zoals hoge overheidschulden in Japan, lange periodes van negatieve reële rentetarieven, en een verzwakkende yen.

Op maandag maakte Metaplanet ook bekend dat het management van het bedrijf zijn rechten zal uitoefenen om serie 11-aandelen te verwerven, waarmee ongeveer 299,7 miljoen yen wordt opgehaald. Dit bedrag zal worden gebruikt om extra Bitcoin te kopen, wat wederom het vertrouwen van het bedrijf in de cryptocurrency onderstreept.

Met deze strategische stappen versterkt Metaplanet niet alleen zijn positie in de markt, maar benadrukt het ook de groeiende rol van Bitcoin als een belangrijke activa binnen hun investeringsstrategie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!