Fantom (FTM) stijgt na lending-aankondiging van Sonic Labs

Het native token van Fantom (FTM) is in de afgelopen 24 uur met meer dan 12% gestegen dankzij een belangrijke update van Sonic Labs. Deze stijging heeft ervoor gezorgd dat Fantom, volgens de marktwaarde, de best presterende cryptocurrency is binnen de top 100 digitale activa. De prijs van FTM steeg van $0,43 naar $0,48.

Dit is het hoogste niveau voor de token sinds 27 augustus, en de marktkapitalisatie klom naar $1,36 miljard, waardoor Fantom nu op de 59e plaats staat van grootste digitale activa wereldwijd.

Een van de belangrijkste redenen voor de recente stijging van FTM was een blogpost van 9 september van Andre Cronje, de CTO van Sonic Labs. Hierin kondigde hij aan dat Sonic van plan is om kredietscores in te voeren voor digitale wallets. Dit initiatief is gericht op de wereldwijde markt voor ongedekte leningen, die een waarde heeft van meer dan $11 biljoen.

Een andere factor die de prijs van FTM kan hebben doen stijgen, is de nieuwe testnet van Sonic, die een transactie-finaliteit behaalde in slechts 720 milliseconden. In de blockchain betekent finaliteit dat een transactie, zodra deze is bevestigd, niet meer kan worden gewijzigd of teruggedraaid.

De groeiende positieve verwachtingen zorgden ervoor dat het handelsvolume binnen 24 uur verdubbelde, wat het optimisme rondom FTM verder aanwakkerde.

Data van Coinglass laat zien dat de dagelijkse open interest van FTM met 33% steeg tot $162,46 miljoen op het moment van schrijven. Deze stijging, gecombineerd met een toename van het handelsvolume, wijst op een toegenomen activiteit van investeerders, wat de koersstijging van FTM verder kan ondersteunen.

De token nadert een prijs van $0,4825 op de dagelijkse grafiek, met de bovenste Bollinger Band als belangrijke weerstand. De Relative Strength Index (RSI) staat op 60, wat een aanhoudende opwaartse trend aangeeft, met nog ruimte voor verdere stijgingen voordat de overbought-zone wordt bereikt.

Na een gestage stijging boven de middelste Bollinger Band op $0,4381, wijst de recente toename van het handelsvolume op sterke marktinteresse, wat de mogelijkheid op verdere prijsstijgingen versterkt.

Voor handelaren en investeerders die FTM volgen, is de volgende belangrijke weerstand om in de gaten te houden de bovenste Bollinger Band op $0,5296. Als de token deze drempel doorbreekt, kan dat de weg vrijmaken voor verdere stijgingen, met als volgende doel een weerstandsniveau rond de $0,60. Mocht deze trend doorzetten, dan zou FTM zelfs kunnen verdubbelen in waarde en de $1-grens naderen.

Belangrijke liquidatieniveaus zijn momenteel rond $0,471 aan de onderkant en $0,503 aan de bovenkant, waarbij veel hefboomhandel plaatsvindt binnen deze prijsklassen, volgens Coinglass. Als de prijs van FTM daalt tot $0,471, kan dat leiden tot de liquidatie van bijna $2,9 miljoen aan longposities. Als de prijs echter stijgt tot $0,503, kunnen shortposities ter waarde van ongeveer $2,02 miljoen worden geliquideerd.

Op het moment van schrijven lijken verkopers de overhand te hebben, wat mogelijk kan leiden tot liquidaties van longposities bij lagere prijspunten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!