Bitcoin maakt zich klaar voor vuurwerk in Q4, aldus analist

Een veel gevolgde crypto-handelaar, die de Bitcoin-crash van mei 2021 correct voorspelde, zegt dat de Bitcoin koers zich mogelijk voorbereidt om volgende maand explosief te stijgen.

De pseudonieme analist Dave the Wave deelt met zijn 146.700 volgers op X een Bitcoin-prijsgrafiek die suggereert dat BTC al op 1 oktober 2024 weerstandsniveaus zou kunnen gaan doorbreken. De grafiek van de analist suggereert tevens dat Bitcoin in een driehoekspatroon lijkt te handelen en zich in een breed bereik consolideert. Hij zegt het volgende:

“BTC 4e kwartaal vuurwerk?”

De analist voegt toe dat Bitcoin waarschijnlijk boven zijn eenjarig voortschrijdend gemiddelde zal blijven handelen, aangezien het als een belangrijk ondersteuningsniveau fungeert. Hij beschrijft het als volgt:

“BTC eenjarig voortschrijdend gemiddelde komt snel omhoog…”

Dave the Wave plaatst de huidige correctie van meerdere maanden ook in een ander perspectief. Met behulp van de Fibonacci retracement tool wijst de analist erop dat Bitcoin tot nu toe slechts is gedaald tot het 0,236 Fibonacci-niveau, ondanks de duik van vorige maand onder de $50.000.

Traders zien doorgaans enorme kracht wanneer een asset het 0,236 Fibonacci-niveau respecteert als ondersteuning, omdat de opstelling suggereert dat kopers bereid zijn in te stappen zonder te wachten tot de prijs weer lagere niveaus bereikt. Dit wijst dus op groot vertrouwen vanuit investeerders in de koningsmunt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!