Top 10 op Solana gebaseerde munten op basis van ontwikkelingsactiviteit

Terwijl het Solana-ecosysteem zich blijft ontwikkelen, zijn er de afgelopen tijd enorm veel projecten bijgekomen die besloten hebben om op het netwerk te bouwen. Factoren die hieraan hebben bijgedragen, zijn onder meer de bull run van SOL eind 2023 en begin 2024, de groeiende community en innovaties in het ecosysteem. In dit artikel gaan we echter kijken naar de top 10 op Solana gebaseerde projecten op basis van ontwikkelingsactiviteiten in de afgelopen 30 dagen, samengesteld door Santiment.

Zoals verwacht, staat Solana (SOL) zelf op de eerste plaats, met een score van 186,33. Het is vermeldenswaard dat de prijs van de native token van het protocol, SOL, sinds eind juli een daling doormaakt, met een daling van ongeveer 30% en momenteel wordt verhandeld voor ongeveer $127.

Wormhole (W) staat op de tweede plaats met een verhouding van 90,5. Het fungeert als een brug die verschillende blockchain-netwerken verbindt, zoals Solana, Ethereum, BNB Smart Chain en andere. Hiermee kunnen gebruikers digitale activa en gegevens over deze blockchains overdragen zonder een gecentraliseerde tussenpersoon.

Pyth Network (PYTH) staat op de derde plaats met een score van 68. Het werkt als een gedecentraliseerd Oracle-netwerk waarbij meerdere aanbieders bijdragen aan een collectieve datafeed.

JITO en Neon ronden de top 5 af, waarbij de volgende op Solana gebaseerde projecten de top 10 afronden: Drift, Orca, Helium IOT, Helium Mobile en Metaplex.

Het is interessant om op te merken dat meme coins, die deel uitmaken van het ecosysteem van Solana, de lijst niet haalden. Dergelijke munten, waaronder dogwifhat (WIF), Bonk Inu (BONK) en nog veel meer, behoorden tot de meest trending topics in de cryptowereld aan het begin van het jaar vanwege hun torenhoge prijzen. Hun vooruitgang is echter de laatste tijd gestagneerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!