Ripple CEO heeft goed en slecht nieuws voor de XRP-community

Ripple CEO Brad Garlinghouse onthult optimistisch en negatief nieuws voor de XRP-community en de cryptomarkt

Te midden van opmerkelijke ontwikkelingen in de zaak SEC vs. Ripple in de VS, sprak Brad Garlinghouse over plannen voor de lancering van een stablecoin, gunstige regelgevende ontwikkelingen buiten de VS en bipartijdigheid binnen de crypto-industrie.

Ripple staat op het punt een stablecoin te lanceren, aldus CEO Brad Garlinghouse

In een interview met Bloomberg bevestigde de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, dat er veel goed nieuws is voor het bedrijf en de cryptomarkt dit jaar. Het cryptobetalingsbedrijf is van plan de RLUSD-stablecoin te lanceren, gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Garlinghouse herhaalde dat ze van plan zijn de stablecoin dit jaar te lanceren en verwacht dat dit slechts een kwestie van weken is, omdat het bedrijf snel vooruitgang boekt.

“We zijn altijd consistent geweest. We zullen er alles aan doen om dit jaar te lanceren. Alles wat Ripple doet, gebeurt in overeenstemming met regelgevende goedkeuring en licenties. Een belangrijk punt is dat we zullen blijven samenwerken met Amerikaanse regelgevers voordat we live gaan met de stablecoin,” voegde Garlinghouse toe.

Hij ziet ook mogelijkheden om de stablecoin wereldwijd te lanceren, met name in Japan, vanwege gunstige regelgeving. Maar hij bevestigde dat ze van plan zijn in de VS te beginnen, wachtend op groen licht van de regelgevers.

Hoe RLUSD verschilt van XRP qua gebruikscase

Garlinghouse verklaarde dat het bedrijf XRP, het digitale activum dat eigen is aan de technologieën van Ripple, altijd heeft gebruikt als een brugactivum voor grensoverschrijdende transacties. Het belangrijkste motief om de stablecoin-markt te betreden, is echter dat deze naar verwachting binnen vijf jaar 2-3 biljoen dollar waard zal zijn. Er zijn veel mogelijkheden in de wereldwijde betalingskanalen en er is veel vraag van klanten:

“Gezien Ripple’s rol in de betalingsinfrastructuur, evenals ons imago als vertrouwd merk dat samenwerkt met financiële instellingen en regelgevers, zien we een kans om de stablecoin-markt te betreden nu die markt blijft groeien.”

Verenigde Staten lopen achter op Japan, het VK en Zwitserland

Over regelgeving en duidelijkheid van regelgevers gesproken, benadrukte de Ripple-CEO dat de Verenigde Staten echt achterlopen op Japan, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Hij beweerde ook dat de regelgevende duidelijkheid in Japan en het enthousiasme van de overheid voor technologie altijd zullen helpen om meer innovatie naar het land te brengen.

Brad Garlinghouse sprak over de succesvolle samenwerking met het Japanse financiële conglomeraat SBI Group sinds 2016, evenals over de toenemende adoptie van XRP en het XRP-ledger in Japan.

In een recente ontwikkeling rond stablecoins in Japan zijn de drie grootste Japanse banken, MUFG, SMBC en Mizuho, van plan een SWIFT-gekoppeld stablecoin-systeem te gebruiken om grensoverschrijdende betalingen te vergemakkelijken. Dit wordt “Project Pax” genoemd.

Ripple-CEO over de trieste realiteit in de VS

Hoewel Garlinghouse de Ripple vs. SEC-rechtszaak niet noemde, kreeg het bedrijf een schorsingsbevel van de rechtbank. Ripple zal 111% van $125 miljoen in een bankrekening bewaren totdat geschillen over een mogelijk beroep van de SEC zijn opgelost.

Hij zei dat de VS vijandig is geweest tegenover crypto. De regering-Biden heeft een negatieve houding aangenomen, wat invloed heeft gehad op de cryptosector. De Amerikaanse SEC heeft verschillende bedrijven aangeklaagd met een regulering door middel van handhaving, in plaats van te doen wat regelgevers in andere landen hebben gedaan.

Garlinghouse benadrukte dat Ripple crypto en blockchain als bipartijdig ziet. Donald Trump en regelgevers hebben zich positiever opgesteld ten opzichte van crypto, maar hij benadrukte dat technologie geen politieke voorkeur zou moeten hebben. Onlangs schokte Ripple-medeoprichter Chris Larsen sommigen in de cryptosector door zijn steun uit te spreken voor Kamala Harris, de Democratische presidentskandidaat.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!