Fetch.ai, SingularityNET en Ocean Protocol lanceren ASI-munt op Cardano

SingularityNET, Fetch.ai en Ocean Protocol, momenteel bekend als de Artificial Superintelligence Alliance (ASI), hebben officieel de ASI-token op Cardano (ADA) geïmplementeerd, waarbij aangegeven werd dat ze voor Cardano gekozen hebben vanwege de veiligheid, snelheid en lage transactiekosten.

De implementatie van de munt op de Cardano-blockchain is onderdeel van de missie van het team om een ​​gedecentraliseerd en ethisch AI-ecosysteem te bevorderen. ASI gaf tevens aan dat ze geloven dat Cardano’s robuuste infrastructuur de ontwikkeling van ASI ten goede zal komen. Ben Goertzel, CEO van SingularityNET en de Artificial Superintelligence Alliance, gaf het volgende aan:

“De lage kosten, hoge snelheid, topbeveiliging en wiskundige elegantie van de Cardano-infrastructuur zijn een inspiratiebron voor mij geweest sinds de begindagen van SingularityNET.”

De ASI-munt is nu een native Cardano token (CNT) geworden en biedt verbeterde functionaliteit en integratie binnen het Cardano ecosysteem, aldus de Alliance. De verandering is onderdeel van een bredere strategie om de interoperabiliteit tussen grote blockchain-netwerken te verbeteren.

De implementatie van ASI als een native Cardano-token is echter nog maar het begin. De Alliance kondigde ook plannen aan om aanvullende Cardano-functies te integreren na de verhuizing. Deze functies omvatten een directe migratietool van CNT-AGIX naar CNT-FET en een bijgewerkte Ethereum-Cardano-brug om naadloze FET-overdrachten tussen deze twee netwerken te vergemakkelijken.

De Alliance verwacht dat de komende tools de liquiditeit en toegankelijkheid van de FET-token zullen verbeteren, wat een bredere acceptatie binnen het gedecentraliseerde ecosysteem zal aanmoedigen. Goertzel legde het als volgt uit:

“Naarmate we de ASI Alliance laten groeien in overeenstemming met haar missie om de overgang van de AI-toepassingen van vandaag naar de Artificial General Intelligence van morgen en vervolgens superintelligentie te leiden, wordt verwacht dat de Cardano native-assetversie van de ASI-token en Cardano-versies van ASI-softwaretools en -platforms een voortdurende centrale rol zullen spelen.”

De Alliance verklaarde dat ze ontwikkelaars, bedrijven en communityleden zullen blijven uitnodigen om het groeiende gedecentraliseerde AI-netwerk te verkennen en eraan bij te dragen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!