Glassnode trekt het idee van een bearish september in twijfel

De oprichters van analysebedrijf Glassnode, Jan Happel en Yann Allemann, zeggen dat een bearish maandelijkse candle voor Bitcoin (BTC) in september minder waarschijnlijk is dan de meeste marktdeelnemers denken. Ze geven aan dat ze betwijfelen of 2024 opnieuw een rode september zal opleveren. Ze beschrijven het als volgt:

“September is historisch gezien bearish voor Bitcoin en velen noemen het ‘De vloek van september’.

We betwijfelen of 2024 dit verhaal zal versterken:
– De maand begint op een lage toon, met opwaartse katalysatoren
– Als iedereen het verwacht, is de kans kleiner dat het gebeurt (Soros’ reflexiviteit)”

Hoewel BTC lichtjes daalt aan het begin van de maand, merkt het tweetal op dat de koningsmunt stijgt ten opzichte van de Nasdaq 100-index. De analisten zeggen dat ze verwachten dat de outperformance zal aanhouden. Ze gaan verder met:

“Voelt u zich bearish? Sinds de opening van de markt in september… heeft Bitcoin de NASDAQ 100 aanzienlijk overtroffen. Bekijk hieronder de BTC-QQQ-prestaties.

In het verleden was dit een zeldzame aanblik op dalende dagen, in de toekomst vermoeden we dat het gebruikelijk zal zijn.”

Nu de cryptomarkt een uitverkoop doormaakt, zeggen de analisten tevens dat sommige altcoins die kracht vertonen het waard kunnen zijn om in de nabije toekomst in de gaten te houden. Ze noemen Starknet (STRK), Celestia (TIA) en Jupiter (JUP) als voorbeelden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!