Welke altcoins bieden kansen in een mogelijke september dump?

September staat bekend als een lastige maand voor de cryptomarkt, vaak gekenmerkt door negatieve prijsactie. Historisch gezien is september gemiddeld een van de slechtste maanden voor cryptocurrencies, met een gemiddeld rendement van -4,70%. Met de naderende septemberperiode lijkt de markt zich voor te bereiden op een mogelijke correctie, en dit biedt zowel risico’s als kansen voor investeerders. We gaan dieper in op wat er aan de hand is en hoe we kunnen navigeren door deze uitdagende periode.

Total3 en bearish retest

Total3, de totale marktkapitalisatie van altcoins exclusief Bitcoin en Ethereum, heeft recentelijk een bearish retest van de bull market support band gemaakt. Dit is een zorgwekkende ontwikkeling, omdat dergelijke bearish retests historisch vaak resulteren in een nieuwe lower low. In combinatie met de gebruikelijke zwakte in september suggereert dit een verhoogd risico van een significante correctie in de komende weken. Het lijkt geen toeval dat deze technische zwakte samenvalt met de seizoensgebonden neerwaartse druk.

Perfect 5D kanaal: De $511 miljard support

Wat de situatie nog interessanter maakt, is dat Total3 zich momenteel beweegt binnen een perfect 5D channel, een kanaal dat al meerdere malen perfect is getest. De onderkant van dit kanaal ligt exact op de kritische $511 miljard support, wat een extra laag van technische ondersteuning biedt. Deze $511 miljard zone fungeert als zowel de onderste grens van het channel als een belangrijke psychologische steun, wat betekent dat een doorbraak onder dit niveau een significante neerwaartse beweging kan ontketenen.

Het grote ondersteuningsniveau op Total3

Als Total3 de $511 miljard supportzone verliest, kan dit leiden tot een sterke uitverkoop van altcoins. Een neerwaartse beweging van 10% in Total3 kan leiden tot verliezen van 20% of meer voor individuele altcoins zoals AVAX, TIA, INJ en SOL. De technische setup op de grafieken van deze altcoins toont eveneens tekenen van verzwakking, wat verdere prijsdruk kan veroorzaken.

AVAX analyse

AVAX laat een neerwaartse trend zien en nadert een cruciaal supportniveau. Als Total3 door de 511B zakt, kan AVAX mogelijk verder corrigeren richting zijn lager gelegen supportzones. De bearish setup wijst op een mogelijke verlaging van 15-20%, in lijn met de bredere marktbeweging.

TIA analyse

TIA bevindt zich in een neerwaartse consolidatiefase, die typisch is voor markten met een overkoepelend bearish sentiment. De huidige prijsactie suggereert dat er ruimte is voor verdere dalingen, vooral als Total3 richting de support zakt van 511B. Een mogelijke daling van 20% zou dan ook in lijn liggen met de bredere marktverwachtingen.

INJ analyse

INJ vertoont vergelijkbare zwaktes als de andere altcoins en lijkt klaar voor een neerwaartse beweging. Een test van de lagere supports is waarschijnlijk, vooral gezien de bearish technische setups die zich ontwikkelen op de grafieken.

SOL analyse

SOL staat op een kritiek punt met een mogelijk head and shoulders-patroon dat zich aan het vormen is. Mocht dit patroon zich voltooien, dan kan de prijs verder naar beneden corrigeren, met als doel de lagere supports te testen.

Conclusie: Risico’s en kansen

Het huidige marktsentiment in combinatie met de historische zwakte in september en de bearish technische setups suggereert dat er verdere dalingen in het verschiet liggen. Toch kunnen deze correcties ook kansen bieden voor investeerders die op zoek zijn naar instapmogelijkheden op lagere niveaus. Zoals het beroemde gezegde luidt: “Buy when others are fearful, sell when others are greedy.” Dit sentiment is precies wat ervaren investeerders gebruiken om winst te behalen in de markt. Deze neerwaartse bewegingen kunnen de laatste grote koopkansen zijn voordat de markt weer opveert en het sentiment omslaat.

Total3 bevindt zich in een perfect 5D channel met meerdere succesvolle tests van de onderste grens, die samenvalt met de belangrijke $511 miljard support. Dit versterkt het idee dat dit niveau cruciaal is voor het behouden van een gezonde marktopstelling. Mochten we hier een bounce zien, dan kan dit een ideale kans zijn om posities in te nemen. Het behouden van deze support is essentieel om verdere zwakte te voorkomen en biedt wellicht de laatste grote koopkans voordat de markt zich herstelt.

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!