Telegram bezit $400 miljoen aan crypto, aldus jaarverslag

De populaire berichtenapp Telegram, waarvan de CEO Pavel Durov op 24 augustus werd gearresteerd, zou volgens het financiële jaarverslag van het bedrijf over 2023 eind vorig jaar $400 miljoen aan digitale activa hebben gehad.

De app had eind 2023 ongeveer vier miljoen premium gebruikers, een aantal dat vandaag de dag is gegroeid tot meer dan vijf miljoen.

Telegram boekte een operationeel verlies van $108 miljoen in het jaar dat eindigde op 31 december 2023, terwijl het $342,5 miljoen aan inkomsten genereerde. Volgens een rapport van de Financial Times kwam ongeveer 40% van Telegram’s inkomsten uit activiteiten gerelateerd aan digitale activa onder de categorieën “geïntegreerde portemonnee” en “verkoop van collectibles.”

Bron: Financial Times

Volgens Statista registreerde Telegram een in-app omzet van $11,66 miljoen in de eerste twee maanden van 2024, met meer dan $4 miljard aan inkomsten sinds de lancering.

Bron: Statista

Telegram’s financiële rapport over 2023 biedt details over cryptotransacties

Het rapport van de Financial Times, dat verwijst naar Telegram’s financiële jaarverslag over 2023, verklaarde dat de “geïntegreerde portemonnee een softwareprogramma is waarmee gebruikers crypto-activa kunnen opslaan, verzenden, ontvangen en verhandelen.”

Met betrekking tot de “verkoop van collectibles” merkte Telegram in het financiële verslag op dat het bedrijf verschillende soorten collectibles aan zijn gebruikers verkoopt, waaronder gebruikersnamen en virtuele telefoonnummers. Het bedrijf faciliteert ook transacties tussen gebruikers voor de verkoop van deze collectibles en verdient een vergoeding voor het leveren van deze dienst.

Volgens Statista was India in 2023 wereldwijd koploper in Telegram-downloads, met 83,85 miljoen gebruikers, terwijl de Verenigde Staten op de derde plaats stond met 29,92 miljoen downloads.

Arrestatie van Durov veroorzaakt kettingreactie

Op 24 augustus werd Durov gearresteerd toen zijn vliegtuig landde op Le Bourget luchthaven buiten Parijs. Hij wordt naar verluidt beschuldigd van terrorisme, handel, samenzwering, fraude, witwassen van geld en meer. Hij werd op 28 augustus vanuit hechtenis naar de rechtbank gebracht.

Toncoin (TON), de native coin van The Open Network en oorspronkelijk ontwikkeld door de Telegram berichtenapp, zag een toename van futures-handelaren die wedden op de prijs van het activum na de arrestatie van Durov.

Op het moment van publicatie werd TON verhandeld tegen ongeveer $5,30, meer dan 21% lager dan ongeveer $6,70 in de afgelopen zeven dagen, volgens gegevens van CoinMarketCap. Tegelijkertijd heeft de marktkapitalisatie van TON een bijna 2% daling ondergaan tot $13,42 miljard.

Bron: CoinMarketCap

Ondanks de prijsdaling en de verandering in marktsentiment, wijzen verschillende technische en marktfactoren erop dat TON mogelijk op weg is naar een herstel. Als de markt de arrestatie ziet als een geïsoleerd incident dat het Toncoin-ecosysteem niet fundamenteel schaadt, zouden handelaren de dip kunnen zien als een koopkans te midden van de paniek.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!