Coinbase faciliteert eerste AI-naar-AI cryptotransactie

De op Nasdaq genoteerde Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft zijn allereerste cryptocurrency-transactie tussen twee AI-agenten gefaciliteerd, wat een belangrijke mijlpaal markeert in de integratie van kunstmatige intelligentie met cryptofunctionaliteiten.

Bij de transactie wisselden de AI-agenten cryptotokens uit voor AI-tokens, geholpen door USDC op Base, het blockchain-project van de cryptobeurs. Als gevolg van deze ontwikkeling dook de CEO van Coinbase, Brian Armstrong, gisteren op X om aanvullende details te geven. Hij beschreef het als volgt:

“AI-agenten kunnen geen bankrekeningen krijgen, maar wel cryptowallets. Ze kunnen nu USDC op Base gebruiken om transacties te doen met mensen, handelaren of andere AI’s. Die transacties zijn direct, wereldwijd en gratis.”

Armstrong noemde deze ontwikkeling een belangrijke stap in het krijgen van hulp van AI bij het uitwisselen van diensten en mogelijkheden zonder menselijke tussenkomst. Hij ging verder met:

“Als je vandaag de dag een AI-agent een taak geeft en binnen een paar dagen of uren terugkomt, kan hij geen nuttig werk doen. Dit is deels een beperking van de technologie zelf, en producten als devin.ai komen hier steeds dichterbij.”

Nog maar vorige week drong hij er bij AI-bedrijven op aan om cryptowallets op te nemen in hun grote taalmodellen (LLM’s). Hij zei het onderstaande:

“Laten we AI-agenten helpen werk gedaan te krijgen (namens u) en deel te nemen aan de economie.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!