Ethereum ETF’s breken downtrend en zien positieve instroom

Ethereum (ETH), de op één na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, heeft hernieuwde interesse weten op te wekken, aangezien gisteren miljoenen dollars naar spot Ethereum ETF’s stroomden.

De instroom wordt beschouwd als een bullish indicatie voor de Ethereum koers, aangezien het suggereert dat, ondanks recente markttegenslagen, investeerders steeds optimistischer worden over het potentieel van de altcoin de komende tijd.

Eerste positieve instroom in bijna twee weken

Zoals gezegd zagen spot Ethereum ETF’s gisteren een positieve kapitaalinstroom. De toename van instroom komt na een periode van uitstroom en stagnerende activiteit. Volgens gegevens van Wu Blockchain, een populair cryptocurrency- en blockchain-medium, registreerden de spot Ethereum ETF’s een totale dagelijkse instroom van meer dan $5,84 miljoen. Deze positieve instroom markeert de eerste positieve handel in bijna twee weken.

Gegevens laten tevens zien dat Blackrock’s Ethereum ETF (ETHA) een grote bijdrage leverde aan de totale instroom, met meer dan $8,39 miljoen aan kapitaal dat naar de fondsen stroomde. Daarnaast registreerde Fidelity ETH ETF (FETH) ook een positieve kapitaalstroom, gewaardeerd op ongeveer $1,25 miljoen.

Andere vermogensbeheerfondsen, zoals Bitwise ETH ETF (ETHW), 21Shares ETH ETF (CETH), VanEck ETH ETF (ETHV) en Franklin ETH ETF (EZET), zagen geen instroom. Ondertussen zag Grayscale ETH ETF (ETHE) een uitstroom van kapitaal, ter waarde van ongeveer $3,8 miljoen.

Aangezien zowel institutionele als individuele beleggers een comeback lijken te maken op de markt, speculeert de community dat deze ontwikkeling het begin kan zijn van de herstelfase van Ethereum.

Ethereum-whales besluiten te verkopen

Terwijl de spot Ethereum ETF’s pessimistisch sentiment vertoonden, werden ook verschillende ETH whales gezien die de digitale asset dumpten. Duizenden ETH werden op grote schaal verkocht, wat nogal wat ophef veroorzaakte in de cryptogemeenschap over de impact op de prijs.

Een van de meest recente significante ETH-uitverkopen werd uitgevoerd door de Ethereum Foundation, een non-profitorganisatie die is opgericht om het ETH-blockchainnetwerk en zijn ecosysteem zowel financieel als niet-financieel te ondersteunen.

Volgens gegevens verplaatste de Foundation, in een strategische verkoop, meer dan 35.000 ETH, ter waarde van $93,8 miljoen, naar de in San Francisco gevestigde cryptobeurs Kraken op 23 augustus. Ondertussen daalde de prijs van ETH een paar dagen na de enorme transactie met 9%.

De Ethereum Foundation gaf echter aan dat deze overdracht gewoon een routinematige transactie betrof, die onderdeel is van de “treasury management-activiteiten” van de non-profitorganisatie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!