Econoom voorspelt Bitcoin stijging naar $100.000 binnen 90 dagen

Ondanks de recente daling van de Bitcoin koers onder de $60k-grens, spreekt econoom Timothy Peterson een gewaagde voorspelling uit. Peterson beweert namelijk dat Bitcoin in de komende 90 dagen boven de $100.000 zou kunnen stijgen, waarbij hij de verrassende verbinding tussen high-yield obligaties en de prijsbewegingen van Bitcoin aanhaalt.

In zijn analyse benadrukt Peterson de “voorspellende kracht” van high-yield obligaties, met name de high-yield bond (HYG) index, op de toekomstige prijs van Bitcoin. Wanneer Bitcoin ondergewaardeerd is ten opzichte van HYG, heeft het de neiging om in de volgende drie maanden aanzienlijke winsten te boeken, aldus Peterson. Peterson merkt op dat deze relatie statistisch significant is over tijdsperioden van een maand of langer.

Petersons analyse suggereert dat de huidige marktomstandigheden rijp zijn voor een dergelijke stijging. “Als deze indicator correct is, zal Bitcoin binnen 3 maanden boven de $100.000 stijgen”, schreef de analist. Hij legde ook uit dat wanneer Bitcoin overgewaardeerd is ten opzichte van HYG, dit doorgaans een potentiële prijsdaling aangeeft, wat de kracht van deze verbinding tussen traditionele financiën en de cryptomarkt aantoont.

Peterson beweert bovendien dat als de Federal Reserve de rentetarieven al verlaagd had, de Bitcoin koers momenteel rond de $80.000 zou liggen. Dit is echter nog niet het geval, echter wordt er wel een renteverlaging verwacht rond in september. Dit in combinatie met de huidige zwakte van de Amerikaanse dollar, zou tevens voor wat bullish momentum kunnen zorgen.

Ondertussen is de Bitcoin koers echter sterk gedaald in de afgelopen 24 uur. Op het moment van schrijven staat de koningsmunt op $59.300, wat een daling van bijna 2% is ten opzichte van de vorige dag.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!