Chainlink koers blijft bearish en loopt risico op verdere daling

De prijs van Chainlink staat onder druk nadat de koers werd afgewezen bij het niveau van $12,50. Als de marktomstandigheden niet verbeteren, bestaat het risico dat LINK met 48% daalt. Deze dreiging komt voort uit een recent afgerond bearish omkeringspatroon dat zich over meerdere maanden heeft ontwikkeld.

On-chain gegevens wijzen op een mogelijk aanzienlijke daling voor de Oracle-dienstverlener, tenzij de algemene marktsituatie verbetert. In de afgelopen 24 uur is de prijs van LINK met 2% gedaald en staat nu op $11,18.

Uit gegevens van Santiment blijkt dat de Network Value to Transactions (NVT) ratio van Chainlink op 29 augustus een driejarig hoogtepunt bereikte. Een hoge NVT-ratio duidt erop dat de marktwaarde van LINK relatief hoog is in vergelijking met de hoeveelheid transactieactiviteit op het netwerk, wat kan wijzen op een overwaardering van de asset.

Daarnaast is er een daling te zien in de Chainlink Price-Daily Active Addresses (DAA) divergentie, die op een maandlaagte van -59% staat. Dit geeft aan dat de prijs in tegengestelde richting beweegt ten opzichte van het aantal dagelijkse actieve adressen.

Hoewel de prijs van LINK begin augustus steeg, bleef het aantal unieke adressen dat interactie had met de cryptomunt grotendeels onveranderd. Dit wijst op een afnemend marktsentiment en een verminderde interesse in de munt.

Bovendien is de dagelijkse winstverhouding van LINK de afgelopen week gedaald naar 0,66, wat betekent dat er voor elke verlieslatende transactie slechts 0,66 winstgevende transacties zijn. Dit duidt op een nettoverlies en is een bearish signaal, omdat afnemende winstgevendheid het vertrouwen van investeerders kan ondermijnen, wat mogelijk tot meer verkopen en verdere prijsdalingen kan leiden.

Ondanks deze negatieve signalen blijft het algemene sentiment rond Chainlink positief, vooral door grote samenwerkingen zoals de recente met Sony’s nieuwe blockchain, Soneium.

Een nadere blik op de koersontwikkeling van Chainlink bevestigt de negatieve on-chain gegevens. De dagelijkse grafiek van LINK toont een head-and-shoulders patroon dat zich over meerdere maanden heeft gevormd. Begin augustus brak de koers onder de neckline door, testte deze opnieuw, maar werd wederom afgewezen.

Dit vormt een risico voor LINK-investeerders, omdat een head-and-shoulders patroon vaak een omslag van een bullish naar een bearish trend aangeeft. Met de recente koersafwijzing onder de neckline kan de prijs van LINK daarnaast mogelijk dalen tot $3,66, met een mogelijk steunniveau rond $6.

Tenzij de marktomstandigheden verbeteren, blijft de prognose voor de Chainlink-prijs bearish. Mocht de prijs van LINK echter stijgen en boven de neckline blijven, zou dit kunnen wijzen op een sterker wordende markt en een mogelijke bullish ommekeer voor Chainlink, met koersdoelen van $14 en $18, waar de volgende belangrijke weerstandsniveaus liggen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!