Bitcoin whale koopt 1000 BTC terwijl verkoop op Binance doorgaat

Op 29 augustus ondernam Bitcoin (BTC) opnieuw een poging om de grens van $60.000 te bereiken, nadat de markten waren hersteld van een nieuwe golf van impulsieve verkopen. Volgens gegevens van TradingView daalde de BTC-prijs tot een laagste punt in twee weken van $57.900 op Bitstamp, voordat het weer herstelde.

De prijs van BTC/USD kwam de dag ervoor onder druk te staan, waarbij marktanalisten de daling toeschreven aan verkopen op Binance, de grootste crypto-exchange ter wereld.

Binance raakte betrokken bij een controverse over fondsen van gebruikers in Palestina, waarbij met name tijdens Amerikaanse handelsuren een sterke stijging in verkoopactiviteit werd waargenomen. Monitoringbron CoinGlass registreerde een plotselinge daling van 45.000 BTC in het BTC-saldo van Binance.

Michaël van de Poppe, oprichter en CEO van handelsfirma MNTrading, voorspelde dat de prijs zou kunnen dalen tot $56.000, en benadrukte dat het verlies van de $61.000-grens op kortere tijdframes van groot belang was.

Er waren echter ook positieve signalen van grote investeerders. Het analyseplatform Lookonchain wees op een aankoop door een whale ter waarde van bijna $60 miljoen, wat wijst op vertrouwen in de markt.

Onderzoeksbureau Santiment merkte op dat whales en sharks al bezig waren met bijkopen bij een prijs rond $59.000. In de afgelopen maand hebben wallets met 10-10K BTC samen 133.300 extra munten verzameld, terwijl kleinere handelaren ongeduldig hun BTC verkochten.

De handelaar en analist Rekt Capital verklaarde dat BTC/USD doorging met een wekelijkse consolidatie binnen een versmallende wig, wat kan leiden tot een uitbraak. Hij merkte op dat Bitcoin een hoger dieptepunt heeft gevormd en zich boven het wekelijkse niveau van $55.737 heeft weten te handhaven, terwijl een nieuw steunpunt rond $58.000 momenteel opnieuw wordt getest.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!