Fintech-experts voorspellen XRP koers van $0,66 eind 2024

Een recente prognose van het fintech-panel van Finder heeft nieuwe inzichten gegeven in het mogelijke prijstraject van XRP voor 2024. De fintech-experts gaven aan dat zij een gemiddelde prijs van $0,66 voorspellen tegen het einde van het jaar. Deze vooruitzichten zijn opmerkelijk aangezien XRP momenteel rond de $0,60 wordt verhandeld, wat impliceert dat er maar een lichte stijging wordt verwacht.

De voorspellingen van het panel zijn gebaseerd op de belangrijke rol van XRP bij het mogelijk maken van grensoverschrijdende betalingen en zijn strategische partnerschappen met grote financiële instellingen. Tevens spelen de constante juridische perikelen van Ripple Labs ook een grote rol bij deze voorzichtige prognose.

Hoewel de gemiddelde voorspelling van het panel wijst op een waarde van $0,66, hebben individuele experts een reeks verwachtingen uitgesproken. Mitesh Shah, CEO van Omnia Markets, blijft bijzonder optimistisch en voorspelt dat XRP tegen het einde van het jaar $0,75 zou kunnen bereiken. Shah’s positieve vooruitzichten worden beïnvloed door een paar factoren, waaronder het groeiende positieve sentiment rond de voortgang van Ripple in zijn aanhoudende juridische gevechten en de toenemende acceptatie van stablecoins. Hij merkt ook op dat het verkrijgen van regelgevende duidelijkheid door de verwachte conclusie van de SEC-rechtszaak, wat de positie van XRP op de markt zou kunnen versterken, een potentiële impact zou kunnen hebben.

Naast kortetermijnvoorspellingen deed het panel ook langetermijnvoorspellingen die zich uitstrekken tot 2025 en daarna. Ze schatten dat XRP in 2025 een gemiddelde waarde van $1,05 zou kunnen bereiken, waarbij enkele van de ambitieuzere voorspellingen suggereren dat het tegen 2030 zou kunnen stijgen tot $2,49. Dit zou een stijging van 300% betekenen ten opzichte van de huidige XRP koers.

Een belangrijke drijfveer achter de optimistische voorspellingen is de groeiende acceptatie van XRP door financiële instellingen. Shubham Munde van Market Research Future benadrukt deze trend en voorspelt dat XRP een substantiële groei kan doormaken, die tegen het einde van het decennium mogelijk de $6,45 zal overschrijden. Deze verwachting is gebaseerd op het geloof dat naarmate meer banken en betalingsverwerkers XRP gebruiken voor snellere grensoverschrijdende transacties, de vraag naar de token vanzelfsprekend zal toenemen.

Ondanks de over het algemeen positieve vooruitzichten waarschuwen sommige experts voor mogelijke regelgevende hindernissen die de groei van XRP zouden kunnen beïnvloeden. John Hawkins van de Universiteit van Canberra neemt een voorzichtiger standpunt in en voorspelt dat XRP zou kunnen dalen tot ongeveer $0,30.

Samenvattend, hoewel het panel van Finder een gestage stijging van de prijs van XRP in 2024 suggereert, onderstreept het scala aan voorspellingen de onvoorspelbare aard van de cryptocurrency-markt. Belangrijke factoren, waaronder de juridische uitkomsten van Ripple, regelgevende ontwikkelingen en institutionele acceptatie, zullen een cruciale rol spelen bij het vormgeven van de toekomst van XRP. Beleggers moeten echter alert blijven en deze uiteenlopende standpunten zorgvuldig afwegen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!