BlackRock lanceert spot Ethereum ETF in Brazilië

BlackRock zet zijn uitbreiding op de Braziliaanse markt voort met de lancering van zijn iShares Ethereum Trust (ETHA), die op woensdag 28 augustus 2024 zal beginnen met handelen op de B3-beurs in Brazilië. Dit volgt op de eerdere notering van de iShares Bitcoin Trust ETF (IBIT) op dezelfde beurs eerder dit jaar, waarmee BlackRock zijn positie in de Zuid-Amerikaanse markt voor institutionele cryptoproducten versterkt.

De iShares Ethereum Trust (ETHA) zal worden verhandeld onder de tickercode ETHA39 als een Braziliaanse Depositary Receipt (BDR). Dit certificaat vertegenwoordigt aandelen van de iShares Ethereum Trust die in de Verenigde Staten worden verhandeld. Elke BDR-eenheid zal worden geprijsd tussen R$40 en R$50, afhankelijk van de beweging van de ETF op de dag vóór de Braziliaanse lancering, wat overeenkomt met een derde van de oorspronkelijke aandelenwaarde van het fonds.

Volgens Nicolas Gomez, hoofd van ETFs, indexinvesteringen en producten voor Latijns-Amerika bij BlackRock, biedt de lancering van ETHA39 investeerders de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de twee grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie: Bitcoin en Ethereum. Deze stap komt na het succes van de iShares Bitcoin Trust ETF (IBIT) in Brazilië, die heeft bijgedragen aan de groei van de markt voor cryptoproducten in het land.

De ETHA39 BDR zal een beheervergoeding van 0,25% hebben, maar BlackRock heeft aangekondigd dat deze vergoeding voor het eerste jaar zal worden kwijtgescholden. Hierdoor worden de kosten effectief verlaagd naar 0,12% voor de eerste US$2,5 miljard aan beheerd vermogen (AUM). Deze aantrekkelijke vergoedingsstructuur is bedoeld om investeerders aan te trekken die hun portefeuilles willen diversifiëren met blootstelling aan Ethereum.

Naast de notering van de Ethereum ETF heeft de Braziliaanse Commissie voor Effecten en Beurs (CVM) ook recentelijk twee op Solana gebaseerde ETFs goedgekeurd voor notering op de B3. BlackRock’s ETHA heeft in augustus 2024 al meer dan $1 miljard aan cumulatieve netto-instroom bereikt in de Verenigde Staten, waarmee het de eerste van 11 uitgevers is die deze mijlpaal in netto-instroom heeft overschreden. Dit illustreert de groeiende interesse en vertrouwen van investeerders in cryptocurrencies, zowel in de Verenigde Staten als in Brazilië.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!