Aantal Bitcoin miljonairs stijgt met 111% in 2024!

Hoewel het sentiment omtrent Bitcoin (BTC), en cryptocurrencies in het algemeen, de laatste maanden vrij neutraal is, is het aantal crypto miljonairs toch flink gestegen in 2024. Recente bevindingen tonen namelijk aan dat het aantal crypto miljonairs een verbazingwekkende toename van 95% heeft gezien, wat neerkomt op een totaal van 172.300 personen met activa ter waarde van meer dan $1 miljoen.

Bitcoin nog steeds de koning onder crypto miljonairs

Deze groeiende trend binnen de categorie crypto miljonairs wordt sterk beïnvloed door de prestaties van Bitcoin. Volgens Andrew Amoils, hoofd onderzoek bij New World Wealth, is de verschuiving duidelijk zichtbaar: van de zes nieuwe crypto miljonairs in het afgelopen jaar, hebben er vijf hun fortuin vergaard via Bitcoin-investeringen.

De koningsmunt kende het afgelopen jaar een duizelingwekkende prijsstijging en bereikte een recordhoogte van $73.750, wat de vraag onder zowel speculatieve als langetermijnbeleggers versterkte. De prijsstijging van Bitcoin van $26.100 in augustus 2023 naar het huidige niveau heeft de houders aanzienlijk verrijkt.

Uit een gedetailleerde analyse blijkt dan ook dat het aantal Bitcoin-miljonairs is gestegen tot 85.400, een stijging van 111%. Tegelijkertijd zijn er nu 325 crypto centi-miljonairs (die $100 miljoen bezitten), terwijl het aantal crypto-miljonairs is gestegen tot 28, een stijging van 83%.

Komst van ETF’s heeft de markt gelegimiteerd

De opkomst van spot Bitcoin ETF’s en spot Ethereum ETF’s heeft de groei van belangrijke marktspelers verder aangewakkerd. Deze instrumenten hebben aanzienlijke investeringen aangetrokken. De introductie van dergelijke financiële producten hebben het niet alleen gemakkelijker gemaakt om in Bitcoin en Ethereum te investeren, maar ook cryptocurrencies in het algemeen gelegitimeerd in de ogen van traditionele beleggers, wat resulteerde in een toestroom van kapitaal in de sector. Deze stap creëert een robuuster investeringslandschap dat bredere deelname mogelijk maakt, waardoor het aantal crypto-rijke individuen verder toeneemt.

Samenvattend onderstreept deze explosie in rijkdom, met name ten opzichte van een cijfer van ongeveer 88.200 in het voorgaande jaar, een groeiend vertrouwen in crypto als levensvatbare investeringen. Nu er 172.300 personen zijn geïdentificeerd als crypto miljonairs, is het duidelijk dat het momentum verschuift naar digitale investeringen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!