Voormalig Binance-CEO overgeplaatst naar nieuwe gevangenis, terwijl vrijlatingsdatum dichterbij komt

Het is al een tijd geleden sinds we voor het laatst iets hoorde omtrent voormalig Binance-CEO Changpeng “CZ” Zhao. Nu is echter vanuit het Amerikaanse Federal Bureau of Prisons (BOP) naar buiten gekomen dat CZ overgebracht is naar een nieuwe faciliteit met nog 38 dagen gevangenisstraf.

Volgens het register staat CZ nu vermeld als gevangene in het Residential Reentry Management (RRM) in Long Beach, een administratieve faciliteit in de regio Greater Los Angeles. Dit terwijl hij tot voor kort nog zijn tijd uit moest zitten in de Federal Correctional Institution in Lompoc, Californië.

De reden achter deze plotselinge overplaatsing is nog niet naar buiten gekomen. Het is echter wel bekend dat verwacht dat CZ op 29 september 2024 zijn tijd uitgezeten heeft.

CZ komt er goed vanaf

Vorig jaar werd CZ getroffen door een stapel strafrechtelijke aanklachten. Het ministerie van Justitie (DOJ) beschuldigde hem van zware zaken: het witwassen van geld en het overtreden van effectenwetten. Tevens besloot de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ook civiele rechtszaken aan te spannen. Terwijl de SEC zich vooral op het geld concentreerde, gingen de strafrechtelijke aanklachten van het DOJ gepaard met de dreiging van echte gevangenisstraf.

In november 2023 sloot CZ uiteindelijk een pleidooiovereenkomst, waarbij hij een aantal van de aanklachten toegaf, waaronder de beschuldigingen van het witwassen van geld. Als gevolg hiervan besloot de rechter hem slechts vier maanden gevangenisstraf te geven.

Op 31 mei heeft CZ ingecheckt bij de Federale Correctionele Inrichting in Lompoc, een middelmatig beveiligde gevangenis. Als we dan vier maanden verder rekenen, zou hij eind september weer op vrije voeten komen te staan. We zijn echter benieuwd wat de volgende stappen gaan zijn van CZ. Zal hij weer de cryptomarkt betreden op een of andere manier? We wachten het geduldig af.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!