OpenAI introduceert aanpassingstools voor GPT-4 en GPT-4 mini

OpenAI zet grote stappen richting een nieuw tijdperk waarin kunstmatige intelligentie (AI) als een dienst wordt aangeboden en breidt de trainingsmogelijkheden voor hun modellen aanzienlijk uit.

OpenAI introduceert een nieuwe functie waarmee bedrijven hun GPT-4-model kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften. Deze stap zou een grote impact kunnen hebben op hoe bedrijven AI inzetten en benutten.

De mogelijkheid om GPT-4 aan te passen is een zeer gewilde functie, vooral onder ontwikkelaars die hun model willen afstemmen op specifieke toepassingen. OpenAI biedt tot 23 september dagelijks één miljoen gratis trainingstokens aan voor elke organisatie en tot 23 september twee miljoen gratis trainingstokens per dag voor hun GPT-4 mini, die ook beschikbaar is voor afstemming. Deze aanbieding is bedoeld om bedrijven te stimuleren de nieuwe mogelijkheden te verkennen.

Met deze afstemming kunnen bedrijven hun GPT-4-model optimaliseren door het te trainen op eigen datasets. Dit kan de prestaties van het model verbeteren, waardoor het beter in staat is om complexe en domeinspecifieke instructies te begrijpen en hierop te reageren. De mogelijkheid om de toon, structuur en functionaliteit van AI aan te passen kan de effectiviteit ervan vergroten in diverse sectoren, van programmeren en creatief schrijven tot klantenservice en technische ondersteuning.

Volgens OpenAI kunnen ontwikkelaars met slechts enkele tientallen voorbeelden in hun trainingsdatasets al aanzienlijke verbeteringen in de prestaties van het model realiseren. Dit betekent dat zelfs bedrijven met beperkte dataresources hun GPT-4 kunnen afstemmen op hun behoeften, waardoor geavanceerde AI-technologie toegankelijker wordt.

Deze update in afstemming komt kort na een meerjarige betaalde samenwerking tussen OpenAI en Condé Nast, het mediabedrijf achter bekende publicaties zoals The New Yorker, Vogue en Wired. Deze samenwerking stelt OpenAI in staat om zijn AI-modellen te trainen met de content van Condé Nast en gebruikers direct te verbinden met nieuwsartikelen van deze outlets.

Hoewel de financiële details van de overeenkomst niet openbaar zijn gemaakt, vertegenwoordigt het een belangrijke verschuiving in hoe AI-platforms media-inhoud kunnen benutten en monetariseren. Dit is niet de eerste keer dat OpenAI een deal sluit om zijn modellen te trainen op nieuwsinhoud; eerder werd ook een langdurige overeenkomst met Time gesloten om modellen te trainen op meer dan honderd jaar aan content van die organisatie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!