Bitcoin kan een grote beweging tegemoet zien vanwege liquidaties

Bitcoin (BTC) lijkt op de rand van een belangrijke en mogelijk zeer onstabiele beweging te staan. Volgens de grafieken staat een enorme ordermuur ter waarde van meer dan $80 miljoen op het punt geliquideerd te worden. Dit zou de weg kunnen vrijmaken voor Bitcoin om door de belangrijke grens van $60.000 te breken. Dit kan het einde betekenen van de voorzichtige handel die de markt de afgelopen tijd heeft gekenmerkt.

De liquidatie-heatmap laat een kritische zone zien rond $60.000, waar een sterke koop- en verkoopdruk samenkomt. Als deze barrière eenmaal wordt doorbroken, kan dit leiden tot een flinke prijsstijging. In situaties als deze kan er vaak sprake zijn van een krachtige uitbraak of juist een scherpe daling, afhankelijk van hoe investeerders reageren.

In de afgelopen weken was de koers van Bitcoin behoorlijk wisselvallig. De mogelijke massale liquidatie rond $60.000 zou kunnen wijzen op een verandering in het sentiment onder investeerders. Ondanks deze ontwikkeling blijven sommige technische indicatoren gemengde signalen afgeven. Het handelsvolume neemt toe, wat duidt op een groeiende activiteit van zowel kopers als verkopers. Tegelijkertijd lijken de voortschrijdende gemiddelden langzaam naar elkaar toe te bewegen, wat kan wijzen op een op handen zijnde toename van de volatiliteit.

Bitcoin blijft echter onvoorspelbaar. Wat er achter de schermen gebeurt bij institutionele beleggers is onduidelijk, en zonder duidelijk inzicht in de kapitaalstromen rond dit ‘digitale goud’ is het moeilijk te voorspellen of BTC in de nabije toekomst weer de $70.000 zal bereiken. Het simpelweg verwachten van een rally vanwege enkele short orders en liquidaties zou bovendien een te kortzichtige benadering kunnen zijn. De markt blijft dus gespannen en onzeker, waarbij veel afhangt van hoe deze kritieke situatie zich verder zal ontwikkelen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!