Bitcoin loopt risico op manipulatie als de VS de munt gaat kopen

Voormalig Goldman Sachs-directeur Raoul Pal waarschuwt dat het feit dat de Amerikaanse overheid miljoenen Bitcoin (BTC) verzamelt, niet alleen maar positief nieuws is voor de grootste cryptocurrency.

Tijdens de recente Bitcoin2024-conferentie verklaarde Robert F. Kennedy Jr., een onafhankelijke presidentskandidaat, dat zijn regering van plan is om vier miljoen Bitcoin te reserveren als strategisch bezit, mocht hij de verkiezingen winnen.

Op dezelfde conferentie kondigde senator Cynthia Lummis aan dat zij een wetsvoorstel heeft ingediend dat de Amerikaanse overheid zou verplichten om binnen vijf jaar één miljoen BTC of 5% van de totale BTC-voorraad te verzamelen.

Raoul Pal, een expert op het gebied van macro-economie, maakt zich echter zorgen over wat de Amerikaanse overheid zou kunnen doen zodra ze een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin in handen heeft.

In een gesprek met Anthony Scaramucci, de oprichter van Skybridge Capital, benadrukte Pal dat de overheid in het verleden macht heeft misbruikt. Een grote BTC-reserve zou hen in staat kunnen stellen om de prijs van Bitcoin aanzienlijk te beïnvloeden.

“Het is goed voor de cryptomarkt dat er nog een koper bijkomt, maar het voelt ook vreemd. Bitcoin is juist gecreëerd om de controle van de overheid over geld te verminderen, en nu zou de overheid een van de grootste kopers van deze private valuta worden.

Persoonlijk vind ik dat niet zo prettig…

Als de overheid Bitcoin kan manipuleren, zouden ze het op de markt kunnen dumpen of er meer van kunnen kopen. Uiteindelijk zouden ze het kunnen gebruiken zoals ze rentevoeten gebruiken om de waarde van regulier geld te sturen, en dat is niet wat we willen.”

Op het moment van schrijven ligt de waarde van Bitcoin rond de $58.464, een lichte daling ten opzichte van de dag ervoor.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!