BlackRock haalt Grayscale in en wordt ’s werelds grootste digitale vermogensbeheerder

Terwijl de institutionele adoptie groeit, heeft de Wall Street-gigant BlackRock de kroon van ‘s werelds grootste digitale vermogensbeheerder overgenomen van de crypto-native vermogensbeheerder Grayscale.

Zoals gezegd, hebben BlackRock’s Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) voor het eerst het aanbod van Grayscale ingehaald en zijn de grootste cryptogerichte beursgenoteerde fondsen geworden in termen van activa onder beheer (AUM).

Volgens gegevens van het on-chain analysebedrijf Arkham Intelligence staat de ETF van BlackRock momenteel bovenaan de tabel met $21.217.107.987 aan activa onder beheer (AUM), terwijl Grayscale $21.202.480.698 in zijn ETF’s aanhield. Dit betekent een aanzienlijk verschil van bijna $15 miljoen tussen de twee gigantische vermogensbeheerders.

Met deze nieuwe ontwikkeling beschikt het door Larry Fink geleide bedrijf over de grootste collectieve holding van alle crypto-ETF-aanbieders op de markt. Deze mijlpaal volgt op het feit dat de topvermogensbeheerder onlangs de mijlpaal van $20 miljard netto-instroom heeft overschreden – een indicatie dat BlackRock meer beleggingen heeft gepost dan alle ETF’s die in 2024 zijn gelanceerd.

Ondertussen heeft Grayscale’s GBTC voor $19,57 miljard aan BTC verloren sinds het fonds in januari werd omgezet in een spot Bitcoin ETF.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!