1.199 bedrijven hebben nu in Bitcoin ETF’s geïnvesteerd, aldus K33 Research

Hoewel particuliere investeerders nog steeds de drijvende kracht achter Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) zijn, stoppen steeds meer instellingen kapitaal in dergelijke investeringsproducten, aldus een senior analist van het crypto-intelligentieplatform K33 Research.

K33’s Vetle Lunde merkte op X op dat 262 extra professionele bedrijven investeringen in spot BTC ETF’s hebben gedaan, wat het totale aantal bedrijven met investeringen op 1.199 brengt. Hij zei het volgende:

“Terwijl particuliere beleggers nog steeds het grootste deel van het kapitaal in handen hebben, hebben institutionele beleggers hun aandeel in het totale AUM (vermogen onder beheer) met 2,41 procentpunten verhoogd, wat nu goed is voor 21,15% in het tweede kwartaal.

GBTC (Grayscale Bitcoin Trust) zag een substantiële vermindering van hun institutioneel kapitaal, terwijl IBIT en FBTC een uitgesproken groei zagen in de dominantie van professionele beleggers.”

De analist merkte tevens op dat de grootste institutionele BTC ETF-eigenaren marktmakers zijn. Hij ging verder met:

“Millennium en Susquehanna blijven de grootste houders, maar hebben hun blootstelling verminderd vergeleken met het eerste kwartaal. Twee factoren hebben waarschijnlijk tot deze vermindering geleid:

1) toenemende concurrentie toen Jane Street in het tweede kwartaal de markt betrad
2) kalmerende marktomstandigheden, leidend tot minder sappige rendementen – de op jaarbasis berekende CME-premies sloten op 30 juni op 8,6%, vergeleken met de 14% op 31 maart.”

Bitcoin wordt op het moment van schrijven verhandeld tegen $59.141. De nummer één cryptocurrency qua marktkapitalisatie is de afgelopen 24 uur met meer dan 2,6% gestegen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!