Crypto-markt kan snel in een bear markt raken, volgens CryptoQuant-analist

Crypto-analist JJ C. Moreno heeft onlangs gewezen op de voortdurende volatiliteit in de Bitcoin-markt, waarbij hij gebruikmaakte van gegevens van de Bitcoin Bull-Bear Market Cycle Indicator van CryptoQuant. Uit het lichtblauwe deel van de grafiek blijkt dat de crypto-markt zich nog steeds diep in een bearmarkt bevindt. Dit betekent dat het risico op verdere prijsdalingen nog steeds aanwezig is, aangezien de markt geen signalen vertoont van een snel herstel.

Julio Moreno / X

De indicator, die het marktsentiment meet op basis van een voortschrijdend gemiddelde van 365 dagen en een sneller reagerend gemiddelde van 30 dagen, laat zien dat het vertrouwen van investeerders aanzienlijk is afgenomen. De Bitcoin-prijs is gedaald, wat de bearish trends in de crypto-markt weerspiegelt en bijdraagt aan een bredere neerwaartse trend in de markt.

Volgens DeFiLlama is de totale waarde die in Bitcoin (BTC) is vergrendeld (TVL) gedaald tot $623,61 miljoen. Deze daling valt samen met een recente toename van transactiekosten, die in de afgelopen 24 uur zijn gestegen tot $497.392. Deze gegevens wijzen op een afnemende interesse in Bitcoin-investeringen, mogelijk veroorzaakt door de terughoudendheid van investeerders in een volatiele markt.

De Bitcoin-prijs houdt momenteel vast aan een belangrijk ondersteuningsniveau van $57.500, ondanks de bearish vooruitzichten. De cryptocurrency blijft net onder de grens van $58.000. Er is al een tijdje een patroon van lagere pieken en dalen te zien in de Bitcoin-prijs, wat bij sommige investeerders voor onrust zorgt.

Op het moment van schrijven stond de BTC-prijs op $57.877,06 tijdens de Amerikaanse handelsuren, een daling van 1,89%. Volgens gegevens van CoinMarketCap is het handelsvolume met 7,40% gestegen tot $34 miljard, wat wijst op een toename van de activiteit in de crypto-markt.

De 4-uurs technische indicatoren voor BTC laten een bearish trend zien. De Relative Strength Index (RSI) bevindt zich onder het middenpunt op ongeveer 44,39, wat erop duidt dat de markt in de richting van verkopers neigt. Als de RSI onder de 50 blijft, kan dit leiden tot verdere neerwaartse druk.

Bitcoin heeft moeite om boven de ondersteuningslijn van $57.900 te blijven. Als de prijs onder dit niveau zakt, kunnen er verdere verliezen optreden. Als de trend echter omkeert, is er een mogelijkheid dat Bitcoin voorbij de $60.000 stijgt, met een kans op verdere groei richting $62.000 in de volgende opwaartse cyclus.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!