Metafide-CEO voorspelt: BTC koers naar $100k & ETH richting $4k voor eind 2024 – Nu investeren?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Frank Speiser, de CEO van Metafide, gaf onlangs aan dat hij verwacht dat zowel Bitcoin als Ethereum aanzienlijke stijgingen door kunnen maken. Volgens Speiser kan Bitcoin nog voor het eind van 2024 de $100.000 bereiken terwijl Ethereum in staat moet zijn om $4.000 waard te worden. Is dit het beste moment om in Bitcoin of Ethereum te investeren?

Bitcoin is nog altijd de grootste naam van de crypto markt en staat met zijn market cap van $1,16 biljoen garant voor maar liefst 56,10% van de crypto markt. Nadat Bitcoin net als de rest van de crypto markt een crash doormaakte moest het echter genoegen nemen met een daling richting de $53.000. Inmiddels is Bitcoin echter in staat geweest om het grootste gedeelte van deze verliezen goed te maken en bevindt de BTC koers zich rond de $59.000.  

Bitcoin koers grafiek (7 dagen) – bron: CoinMarketCap

De Bitcoin koers is in de afgelopen 7 dagen met bijna 5% gestegen en ook het handelsvolume is relatief hoog met $31,5 miljard.

Nu de Bitcoin koers zijn weg omhoog ingezet lijkt te hebben, vragen steeds meer mensen zich af of nu investeren in Bitcoin de juiste keuze is. Volgens de CEO van Metafide is dit in ieder geval zeker het geval. 

Metafide-CEO voorspelt BTC koers van $100.000 voor einde 2024

Frank Speiser, de CEO van Metafide, voorspelt dat Bitcoin voor het eind van 2024 een waarde kan bereiken van maar liefst $100.000. De belangrijkste reden achter deze voorspelling is het feit dat er een exchange-traded fund (ETF) is opgericht. Daarnaast kan het feit dat meerdere  leiders en overheden de noodzaak van een crypto reserve bevestigen de vraag naar crypto’s alleen maar doen toenemen.

By Year End Bitcoin Could Hit $100k, Ether $4k: Metafide CEO

Naast dat Speiser positief was over de Bitcoin koers, verwacht hij ook dat de Ethereum koers voor het eind van het jaar $4.000 kan bereiken. 

Hij gaf aan dat de token voorraad van Ethereum zich rond zijn maximum voorraad bevindt, wat betekent dat er nu weinig extra tokens in de roulatie gaan komen. Dit kan dan ook een positief effect hebben op de koers van Ethereum. 

Daarnaast gaf hij aan dat de introductie van een spot Ethereum ETF, net als bij Bitcoin, een positieve koopdruk kan veroorzaken die de koers aanzienlijk omhoog kan helpen.

Om te zien of deze voorspellingen realistisch zijn, bekijken we hieronder de technische indicatoren van zowel Bitcoin als Ethereum.

Technische analyse Bitcoin en Ethereum

Wanneer we kijken naar de technische indicatoren van Bitcoin wordt het al snel duidelijk dat deze koers zich in een lastige situatie bevindt. De RSI bevindt zich op neutraal terrein, maar is aan het dalen terwijl het MACD-histogram een verkoopsignaal afgeeft met een waarde van -1,144. Dit wijst op een niet al te rooskleurige nabije toekomst voor Bitcoin. 

RSI van Bitcoin – bron: TradingView

Bovendien is de koers door de recente crash minder waard dan al zijn belangrijkste moving averages. De BTC koers bevindt zich onder zowel de 10-daagse exponential moving average als de 100-daagse exponential moving average.

De technische indicatoren van Ethereum lijken vrijwel hetzelfde beeld te schetsen als bij Bitcoin. Net als bij Bitcoin heeft Ethereum een RSI van rond de 50 die niet in staat is geweest om te stijgen. In tegenstelling tot Bitcoin geeft het MACD-histogram bij Ethereum echter een koopsignaal af met een waarde van -172,9. Desondanks geven de exponential moving averages, net als bij Bitcoin, geen positief beeld over de toekomst van dit project.

Crypto’s met kleine market cap om in de gaten te houden

Omdat de vooruitzichten voor zowel Ethereum als Bitcoin er voorlopig niet al te overtuigend uitzien, kan het interessant zijn voor investeerders om naast deze grote crypto projecten ook hun aandacht te richten op kleinere crypto projecten die zich mogelijk nog niet eens op exchanges bevinden. 

De lage market cap van nieuwe crypto’s zorgt ervoor dat er nog veel potentieel is voor een groei. 

Wat presale tokens extra aantrekkelijk maakt, is dat deze projecten de voordelen van een kleine market cap combineren met aanzienlijke kortingen.  Dit betekent dat vroege investeerders extra hoge winsten kunnen realiseren.

Hoewel investeren in presale tokens gepaard gaat met risico’s, omdat het altijd moeilijk is om te voorspellen welk presale project succesvol zal zijn, gaat het ook samen met een aanzienlijke winstpotentieel. Als een investeerder namelijk investeert in het juiste project kunnen er namelijk gemakkelijk honderden procenten winst worden gerealiseerd. 

Omdat het echter moeilijk kan zijn om het juiste presale project te vinden geven we hieronder een overzicht van drie veelbelovende crypto projecten. Elk van deze projecten heeft het potentieel om aanzienlijke stijgingen door te maken zodra ze worden gelist op exchanges.

Pepe Unchained (PEPU) – Nieuw Pepe alternatief gaat viraal met eigen Layer 2 blockchain

Pepe Unchained is een nieuw alternatief voor Pepe dat al snel indruk heeft gemaakt op de crypto markt. Dit project heeft namelijk zijn eigen Layer 2 blockchain gelanceerd die de tekortkomingen van bekende Layer 1 blockchains zoals Ethereum aanpakt. Dit betekent dat deze Layer 2 blockchain snelle transactiesnelheden aanbiedt tegen lage transactiekosten. Op deze manier lost het de problemen zoals de langzame transactiesnelheden van Ethereum op.

Pepe Unchained vormt een losgebroken versie van de originele Pepe die niet meer vastzit aan de Ethereum blockchain. Dit stelt het project in staat om te profiteren van de verbeterde snelheid en efficiëntie van zijn Layer 2 blockchain. Door deze innovatie heeft het al snel zijn eigen blockchain kunnen oprichten, die de gebreken van Ethereum verhelpt. Doordat Pepe Unchained beschikt over snelle transactiesnelheden tegen lage tarieven is het ook een uitstekende launchpad voor nieuwe memecoins. 

Gebruikers kunnen profiteren van de voordelen van de Layer 2 blockchain van Pepe Unchained en de extra hoge staking beloningen die het project biedt. Momenteel kunnen gebruikers die hun tokens staken rekenen op een APY van maar liefst 220%, ondanks dat er al meer dan 700 miljoen PEPU tokens zijn vastgezet. Dit laat zien hoeveel vertrouwen investeerders hebben in de toekomst van dit project en hoe ze mee willen helpen om de koers stabiel te houden.

De presale van Pepe Unchained heeft inmiddels meer dan $8,7 miljoen opgehaald aan vroege investeringen en nadert hiermee zijn volgende doel van $9,049 miljoen. Zodra dit doel is bereikt, zal de huidige prijs van $0,0090901 per PEPU token verder stijgen. Gebruikers zullen zich dus moeten haasten om in te stappen bij dit veelbelovende project. Tokens zijn te koop met Ethereum, USDT, BNB en creditcard. 

Bezoek Pepe Unchained presale

Crypto All-Stars (STARS) – Nieuw crypto project lanceert innovatieve MemeVault

Crypto All-Stars is een nieuwe memecoin die bezig is om een unieke MemeVault naar de crypto markt te brengen. Een MemeVault is een staking concept waarin gebruikers bekende memecoins kunnen vastzetten in ruil voor de native STARS tokens. Dit betekent dat Crypto All-Stars de grootheden van de memecoin markt samenbrengt onder één dak, iets wat nog nooit eerder is voorgekomen in de wereld van cryptocurrencies.

De MemeVault is dus een uniek en innovatief staking systeem waarbij grote memecoins zoals Doge, Pepe, en Shiba Inu vastgezet kunnen worden in ruil voor aantrekkelijke beloningen. Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om de STARS token zelf vast te zetten binnen dit systeem, en zullen daarvoor zelfs in aanmerking komen voor drie keer zo hoge beloningen.

Het project heeft een totale token voorraad van 42 miljard tokens, waarvan 20% is gereserveerd voor de presale, 20% voor marketing, 25% voor staking beloningen, 10% voor liquiditeit, en 25% voor de ‘war chest’. De duidelijke tokenomics, gecombineerd met een unieke waardepropositie, maken dit project een van de meest belovende presale tokens van 2024. 

Binnen de presale zijn er 8,4 miljard STARS tokens beschikbaar en deze presale heeft inmiddels al meer dan $370.000 aan vroege investeringen opgehaald. Tokens kosten momenteel $0,0013855 per stuk, maar deze prijs zal binnenkort verder stijgen. Tokens zijn te koop middels  Ethereum, USDT, BNB, en creditcard. 

Bezoek Crypto All-Stars Presale

Base Dawgz (DAWGZ) – Nieuwe memecoin geïnspireerd door vrijheid van base jumping

Base Dawgz is een nieuw crypto project dat bezig is om de vrijheid van base jumping naar de blockchain te vertalen. Het doel is om een gedecentraliseerde wereld zonder grenzen te creëren, waarin gebruikers hun tokens feilloos kunnen verplaatsen over hun favoriete blockchains. 

De DAWGZ token zal niet alleen ontwikkeld worden voor de Base blockchain, maar ook voor Ethereum, Solana, BNB, en Avalanche. Deze multi-chain functionaliteit zorgt ervoor dat het project kan voldoen aan zijn doel om een gedecentraliseerde wereld te creëren.

Het feit dat het thuis van Base Dawgz nog altijd Base is, brengt vele voordelen met zich mee. Deze blockchain heeft namelijk al succes geboekt met memecoins zoals BRETT, die in korte tijd een market cap van meer dan 1,5 miljard dollar bereikte. Base Dawgz lijkt nu een serieuze kandidaat om vergelijkbare successen te boeken op de Base blockchain.

De presale van Base Dawgz heeft inmiddels bijna $3 miljoen aan vroege investeringen opgehaald, en de tijd om DAWGZ te kopen tegen de huidige lage prijs van $0,007784 per stuk is beperkt. Gebruikers die vandaag nog instappen komen ook in aanmerking voor een 870% APY als ze hun tokens meteen vastzetten. Tokens zijn te koop met Base, Ethereum, BNB, Solana en Avalanche. 

Bezoek Base Dawgz presale

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!