Centrale banken in Europa investeren strategisch in Bitcoin

Volgens een recente video van Discover Crypto zijn meerdere centrale banken in Europa stilletjes aanzienlijke investeringen aan het doen in Bitcoin (BTC), een stap die het cryptocurrency-landschap zou kunnen hervormen.

Zoals het bedrijf in de YouTube-video opmerkt, voegen centrale banken in Noorwegen en Zwitserland op strategische wijze Bitcoin toe aan hun portefeuilles.

De Noorse centrale bank bezit 1,1 miljoen aandelen van MicroStrategy, terwijl de Zwitserse Nationale Bank maximaal 466.000 aandelen bezit. Dit is niet slechts een kleine investering; het onderstreept een bredere verschuiving in de manier waarop deze financiële instellingen naar cryptocurrencies kijken.

Deze centrale banken hebben grotere economieën dan aanvankelijk werd aangenomen. Noorwegen staat bijvoorbeeld op de elfde plaats van grootste economieën van Europa. Deze substantiële economische macht maakt hun investeringskeuzes bijzonder opmerkelijk.

Deze trend wordt geïnterpreteerd als een positieve indicator voor de toekomstige prestaties van Bitcoin. Analisten suggereren dat de gestage toename van Bitcoin-bezit door deze centrale banken wijst op positieve vooruitzichten voor de cryptocurrency.

Ook wijst de strategie van deze banken op een interessante trend. Als gevolg van regelgeving die directe investeringen in volatiele activa aan banden legt, hebben centrale banken zich tot MicroStrategy gewend als indirect middel om Bitcoin te verwerven.

Zoals benadrukt door ecoinometrics, is MicroStrategy effectief getransformeerd in een Bitcoin-fonds, dat centrale banken een mogelijkheid biedt om in Bitcoin te investeren zonder de wettelijke beperkingen te schenden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!