Bernstein-analisten onthullen de echte reden achter de Bitcoin prijsdaling

De verrassende voorsprong van Kamala Harris op Donald Trump in de presidentsverkiezingen viel samen met de recente daling van de Bitcoin koers, volgens een nieuw rapport van Bernstein-analisten.

Hoewel Harris Trump in verschillende peilingen heeft geleid, waaronder die van het door cryptocurrency ondersteunde voorspellingsplatform Polymarket, vertoont Bitcoin tekenen van verzwakking. Analisten bij Bernstein suggereren dat de correlatie geen toeval is. Ze beschrijven het als volgt:

“Onze interpretatie van het huidige marktsentiment is dat een overwinning van Trump bullish is, terwijl een overwinning van Harris bearish is (althans in termen van onmiddellijke marktreactie).”

Bitcoin heeft 3% van zijn waarde verloren sinds Harris op 4 augustus werd genomineerd. Gedurende die tijd daalde Bitcoin onder de $50.000 tijdens een snelle marktcrash. De grootste cryptocurrency heeft door alle geopolitieke onzekerheid het hoogste punt ooit van $73.700, dat het in maart bereikte, nog niet geëvenaard. Hier zeggen de analisten van Bernstein het volgende over:

“De stijgende inzet van Harris in Polymarkets heeft de cryptomarkten in beroering gebracht, waarbij Bitcoin binnen het bereik blijft en niet in staat is de eerdere hoogtepunten van juni van rond de $70.000 terug te winnen.”

De presidentsverkiezingen van dit jaar markeren de eerste keer dat cryptocurrencies een belangrijk onderwerp zijn geworden bij een grote stemming. Trumps pro-Bitcoin-standpunt tijdens het campagnetraject, inclusief zijn belofte om een ​​nationale Bitcoin-schatkist op te richten, miners te steunen en zelfs SEC-voorzitter Gary Gensler te ontslaan als hij wint, heeft weerklank gevonden in de cryptogemeenschap.

Als gevolg van deze pro-Bitcoin-uitspraken vanuit Trump hebben verschillende spraakmakende figuren uit de sector, zoals Ryan Selkis, medeoprichter van Messari, hebben hun steun voor Trump uitgesproken.

Tevens kondigde Trump op de Bitcoin Conference 2024 aan dat zijn campagne ongeveer $25 miljoen had opgehaald vanuit de cryptogemeenschap. Dit geeft aan dat Trump erg populair is geworden onder crypto-gebruikers. Nu Joe Biden zich echter teruggetrokken heeft en Kamala Harris naar voren is geschoven, is het nog maar de vraag of de cryptomarkt zich volledig achter Trump blijft scharen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!