Solana (SOL) op een keerpunt: Bulls vs. bears

Solana (SOL) bevindt zich op een cruciaal punt terwijl het steunniveau van $153,95 wordt getest. Beleggers houden de markt nauwlettend in de gaten om te zien of deze steun blijft staan na een daling van 6%, of dat de neerwaartse druk de prijs van Solana verder zal laten zakken.

Solana prijs

De stochastische RSI, een indicator voor marktbewegingen, beweegt zich vanuit een overbought gebied naar een neutrale zone. Dit suggereert dat Solana een opwaartse kracht aan het opbouwen is, wat zou kunnen leiden tot verdere prijsstijgingen.

Liquidaties wijzen op verdere daling voor Solana

Uit gegevens blijkt dat er een grote liquidatiepool voor Solana ter waarde van ongeveer $5,96 miljoen ligt net onder het steunpunt van $153,95, vooral rond de $150-markering. Dit verhoogt de kans dat de steun van $153,95 wordt doorbroken. Zo’n grote liquidatiepool kan extra gedwongen verkopen veroorzaken door het activeren van stoporders, wat de prijs van Solana nog verder naar beneden zou kunnen duwen.

Aan de andere kant zijn er ook liquidatiepools boven de $153,95 die als steun zouden kunnen dienen en mogelijk een opwaartse beweging kunnen veroorzaken als de bulls weer de overhand krijgen.

BINANCE SOL  USDT LIQUIDATION

Bulls nemen het initiatief

Hoewel de verhouding tussen korte en lange posities momenteel in het voordeel van de bears is, zijn er tekenen dat de bulls veerkracht tonen. Ondanks een lichte daling op de korte termijn, wijzen recente schommelingen erop dat de bulls langzaam sterker worden. Als kopers erin slagen dit momentum vast te houden, zou er een opwaartse ommekeer kunnen plaatsvinden.

SOLANA SOL LON/SHORT

Deze strijd tussen bears en bulls kan leiden tot een fase van consolidatie, waarin de prijs stabiliseert voordat een duidelijke richting wordt gekozen. Als het steunpunt van $153,95 breekt, kan de prijs waarschijnlijk dalen naar ongeveer $150, waar een sterke steun ligt. Maar als de bulls erin slagen deze steun te behouden, zou dit een milde stijging kunnen veroorzaken, met mogelijk een hertest van hogere weerstandsniveaus.

De uiteindelijke richting van Solana hangt af van hoe de liquidatiepools en de verhouding tussen lange en korte posities zich ontwikkelen, wat cruciaal zal zijn voor de volgende grote prijsbeweging.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!