IntoTheBlock: Bitcoin registreert $1,7 miljard netto-uitstromen in één week

Het analysebureau IntoTheBlock zegt dat kapitaalkrachtige investeerders de correctie van Bitcoin (BTC) richting een dieptepunt van $49.000 vorige week hebben aangegrepen om BTC op te kopen.

IntoTheBlock meldt dat Bitcoin in één week tijd netto-uitstromen van $1,7 miljard van crypto-exchanges heeft gezien.

Het analysebedrijf definieert netto-uitstromen als het aantal munten dat de crypto-uitwisselingen heeft verlaten minus de instromen, of opnames minus stortingen. De meting suggereert dat Bitcoin-investeerders veel meer dan $1,7 miljard aan BTC hebben verzameld tijdens de dip van vorige week, aangezien stortingen van de gegevens zijn afgetrokken.

Volgens IntoTheBlock vertegenwoordigen de netto-uitstromen van vorige week het grootste bedrag in meer dan een jaar:

“Dit wijst op grote whales die inslaan tijdens de recente neergang.”

Daarnaast merkt het bedrijf voor crypto-inzichten op dat retailbeleggers hernieuwde interesse in Bitcoin tonen, aangezien het aantal dagelijkse nieuwe BTC-adressen een plotselinge sprong maakt:

“Sinds november 2023 is het aantal dagelijkse nieuwe adressen neerwaarts gericht, een bearish signaal dat wijst op minder nieuwe deelnemers, met name aan de retailzijde. Echter, de trend lijkt te verschuiven, met een opwaartse trend in het aantal nieuwe adressen in de recentere weken. Deze verschuiving suggereert hernieuwde interesse van retailbeleggers, wat mogelijk leidt tot een meer gebalanceerde markt en een steviger fundament voor de volgende groeifase.”

Bron: IntoTheBlock/X

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin voor $61.095, een stijging van ongeveer 25% vanaf het dieptepunt van maandag van $49.000.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!