Robinhood meldt 161% stijging in Q2 crypto-inkomsten

Robinhood Markets kondigde een recordbrekende omzet van $682 miljoen aan voor het tweede kwartaal, met een stijging van 161% in cryptocurrency-inkomsten. De activa onder beheer van Robinhood zagen ook een stijging van 57%, gedreven door belangrijke overnames en de stijgende waarde van zowel aandelen als cryptocurrencies.

Robinhood meldt recordomzet Q2 2024 gedreven door cryptohandel

Robinhood Markets, Inc. (Nasdaq: HOOD) rapporteerde woensdag zijn financiële resultaten voor het tweede kwartaal van 2024, waarbij een recordomzet van $682 miljoen werd aangekondigd, een stijging van 40% ten opzichte van het voorgaande jaar. Robinhood deelde ook mee:

“Cryptocurrency-inkomsten van $81 miljoen, een stijging van 161%.”

CEO Vlad Tenev schreef de sterke prestaties toe aan snelle productlanceringen en een focus op klantwaarde. “Dit kwartaal hebben we het tempo erin gehouden met snelle productlanceringen en een meedogenloze drang om topwaarde te bieden aan onze klanten,” zei Tenev. Hij merkte ook op dat Robinhood Gold nu 2 miljoen abonnees heeft, en beschreef: “Met Robinhood Gold dat 2 miljoen abonnees bereikt, zien we het vliegwiel versnellen.”

De aanzienlijke stijging in cryptocurrency-activiteit was een belangrijke factor in de groei van het bedrijf, met een stijging van 137% in de genoteerde crypto-handelsvolumes op jaarbasis tot $21,5 miljard.

Robinhood deelde ook mee dat de totale waarde van activa onder beheer met 57% steeg in vergelijking met het voorgaande jaar, tot $139,7 miljard, en verklaarde:

Activa onder beheer (AUC) stegen met 57% op jaarbasis tot $139,7 miljard, gedreven door aanhoudende netto-inleg en hogere waarderingen van aandelen en cryptocurrencies.

Het bedrijf breidde ook zijn strategische capaciteiten uit door in juni Bitstamp, Ltd., een wereldwijd opererende crypto-exchange, over te nemen, en in juli Pluto Capital Inc., een AI-gedreven investeringsonderzoeksplatform. Volgens Robinhood zijn deze overnames, samen met de robuuste crypto-handelsactiviteit van het bedrijf, in lijn met de visie om zijn aanbod voor gevorderde investeerders te versterken en zijn opwaartse traject in de financiële markten te behouden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!