Transacties Bitcoin-whales bereiken recordhoogte – Wat betekent dit voor de markt na crypto crash

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

De crypto crash van de afgelopen dagen heeft te maken met verschillende factoren, waaronder de dalingen op de aandelenmarkt in Europa en Azië. Afgelopen zondag crashte de crypto markt toen bekend werd dat de Amerikaanse werkloosheidscijfers waren gestegen met 12,5% en de grootste Japanse aandelenbeurs onderuit ging vanwege de afwikkeling van de enorme Japanse yen carry trade.

De carry trade, waarbij beleggers geld lenen tegen lage rentetarieven en de opbrengst herinvesteren in hoger renderende activa elders, begon af te zwakken nadat de Bank of Japan vorige week haar benchmarkrente verhoogde. 

Wat betekent dit voor de markt na crypto crash?

Dat is de vraag. Er heerst namelijk angst voor een aankomende recessie, hoewel crypto whales actief blijven. Crypto whales kopen graag tijdens een crash. Waarom, zul je je misschien afvragen? 

Dit wordt ook wel ‘buying the dip’ genoemd. De whales kopen tijdens een crash cryptocurrency’s voor een goede prijs, om ze vervolgens tijdens een bullish periode te verkopen voor een veel hogere waarde. 



Ook tijdens deze dip blijven de whales actief traden. Afgelopen juli was er zelfs een recordaantal transacties door Bitcoin whales, met meer dan 84.000 BTC. Dit is de grootste aankoop van BTC sinds oktober 2014, ter waarde van $5,4 miljard.

De verwachtingen zijn dat de crypto markt weer zal terugveren, al zal de dip waarschijnlijk nog aanhouden, zeker tot de beslissing van de Fed, die midden september plaatsvindt. Vandaar ook de voorspelling van een grillige markt in het derde kwartaal. De verwachting is echter dat deze daling niet het begin van een nieuwe marktcyclus vertegenwoordigt. 

De huidige verkoopgolf is zelfs in lijn met de defensieve aanpak in het derde kwartaal en de meer constructieve vooruitzichten voor het vierde kwartaal.

Bitcoin koers

Op het moment van schrijven staat Bitcoin op $58.971 en zien we een kleine stijging na de heftige crash van afgelopen maandag. Ondanks dat nieuwe crypto whales aan het verkopen zijn, houden de whales die zich al langer in de cryptowereld wanen, hun Bitcoin slim vast.

Wat er de komende dagen, weken en maanden echt gaat gebeuren weten we niet. We kunnen het in de gaten houden en anticiperen op de markt. Doe vooral goed onderzoek, sla ook je gevoel niet in de wind en houd de Bitcoin koers verwachtingen goed in de gaten.

De crypto markt mag dan wel in een crash zijn, maar dat betekent nog niet dat er geen winsten te behalen zijn. Denk aan nieuwe cryptomunten die in de presale-fase zitten. Als je investeert in de presale-fase, koop je tegen een laag bedrag in, en als de crypto op de markt verschijnt, kunnen daar zomaar projecten tussen zitten die 10x tot 100x in waarde stijgen.

Welke presales zijn interessant om nu in de gaten te houden?

Welke presales zijn er nu gaande en welke zijn interessant om verder te onderzoeken? Hieronder hebben wij onze top 3 nieuwe cryptomunten in presale op een rijtje gezet. 

Pepe Unchained – $PEPU

Pepe Unchained is de 2.0 versie van de bekende PEPE. Met een innovatieve eigen layer 2 blockchain ontkend het zichzelf en gaat het voor extra snelheid, betrouwbaarheid en mogelijkheden.

Door de nieuwe layer 2 blockchain zijn er dubbele staking rewards, lagere fees, werkt het sneller en meer meme plezier. Sluit je wallet aan, wissel je ETH, BNB of USDT om voor $PEPU of schaf ze aan met je creditcard en begin direct met staken. 

De community driven Pepe Unchained heeft een goede tokenomics met 20%, van de totale 8 miljard vrijgestelde tokens, voor de presale, 30% voor staken, 20% voor marketing, 10% voor liquiditeit, 10% voor project finance en 10% voor chain inventory.

Help jij mee Pepe te bevrijden en te genieten van de dubbele staking rewards? Stap dan vandaag nog in het Pepe Unchained avontuur.

Bezoek nu de Pepe Unchained presale

Base Dawgz – $DAWGZ

De op de Base blockchain ontwikkelde nieuwe memecoin Base Dawgz is geïnspireerd op de extreme sport base jumping. De community gedreven memecoin gaat voor een gedecentraliseerd platform, dat gebruikers de vrijheid biedt om moeiteloos te verkennen, interacties aan te gaan en transacties uit te voeren over meerdere blockchains.

Want wat deze recent gelanceerde memecoin nu zo bijzonder maakt, is dat hij beschikbaar is op nog 4 andere blockchains wat dit een multi-chain coin maakt. Base Dawgz is dus ook te traden op blockchains als: Ethereum, Solana, Binance Smart Chain en Avalanche.

Dit maakt het voor traders makkelijk om tokens van de ene op de andere chain over te zetten en verder te traden. Ook zijn de transactiekosten op een multichain netwerk veel lager dan wanneer je voor elke blockchain apart moet betalen.

Base Dawgs biedt ook social rewards met airdrops in de ‘Be Social for Airdrop’ campagne. Sluit je wallet aan en jump mee met de nieuwste memecoin en ontdek de waarde van een multi-chain coin.

Bezoek nu de Base Dawgs presale

PlayDoge – $PLAY

PlayDoge is een nieuwe Play-2-Earn memecoin die het beste van twee werelden samenbrengt. Degene onder ons die in de jaren ‘80 of ‘90 geboren zijn kennen de Tamagotchi en dat is waar PlayDoge op geïnspireerd is. Samen met de populaire hond Doge meme, is dit zeker een memecoin om in de gaten te houden.

Je leest het goed, de Tamagotchi komt terug in een nieuw jasje waar je $PLAY tokens kunt verdienen door de verzorging ervan. Ook komen er, naast de verzorging die je kent van Tamagotchi, minigames waar je PlayDoge tokens mee kan verdienen aan de hand van je skills. 

Het project van PlayDoge komt in 4 fases, fase 1 gaat om de presale, marketing en social activatie, fase 2 eindigt de presale, verschijnt de token in de DEX en wordt de app ontwikkeld, in fase 3 komt minigame beta, verdere app ontwikkelingen en testen en de eerste CEX listing. In de laatste fase wordt de PlayDoge app gelanceerd samen met de volledige lancering van de minigames

De tokenomics zijn met maar liefst 50% voor de presale, 6,5% community rewards, 11,5% liquiditeit, 10% marketing, 10% project funds en 12% voor staking. Krijg jij al zin om vrienden te worden met PlayDoge, te spelen en de $PLAY tokens binnen te halen? Sluit je wallet dan vandaag nog aan om te genieten van de lage instapprijs tijdens de presale.

Bezoek nu de PlayDoge presale 

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!