Altcoins kunnen verder dalen volgens historische trends

Volgens crypto-analist Benjamin Cowen, zouden altcoins nog verder kunnen dalen, verwijzend naar historische trends.

In een recente video vertelt Cowen aan zijn 804.000 YouTube-abonnees dat de TOTAL3-grafiek, die de marktkapitalisatie van alle crypto-activa behalve Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en altcoins volgt, mogelijk een vergelijkbaar patroon vertoont als in 2019. Hij beschrijft het als volgt:

“In 2019 bereikten altcoins een dieptepunt, gevolgd door een hoogtepunt. Nu, in 2024, zien we een vergelijkbare trend: een dieptepunt en dan een hoogtepunt. Daarna zakten ze terug naar dat dieptepunt en bleven daar enkele weken. Het is waarschijnlijk dat de altcoinmarkt opnieuw zal dalen naar ongeveer $440 miljard tot $450 miljard, waarna het probeert dit niveau vast te houden en te bepalen of de Fed een zachte of harde landing heeft gerealiseerd.”

altcoins trends

Cowen waarschuwt ook voor een mogelijk bearish patroon bij ETH, vergelijkbaar met dat van 2019, wat destijds leidde tot een bredere daling in de altcoin-markt. Hij zegt het volgende:

“ETH zou kunnen blijven schommelen en dan langzaam weer dalen naar de trendlijn rond $1.980. Ik kan me voorstellen dat iets dergelijks opnieuw gebeurt… In de vorige cyclus viel ETH/USD terug in de wig nadat ETH/Bitcoin doorbrak, en hetzelfde scenario lijkt zich nu weer af te spelen.”

grafiek altcoins

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!