Peter Schiff: Ethereum gaat naar $2.000 bij recessie

Zorgen over een mogelijke recessie in de VS hebben spanning veroorzaakt in verschillende activaklassen, waarbij Bitcoin (BTC) en de bredere cryptomarkt grote dalingen zien. De prijs van Ethereum (ETH) is met 6% gedaald en staat nu onder de $3.000, een niveau dat voor het laatst begin juli werd gezien. In de afgelopen week is de ETH-prijs met meer dan 8,5% gedaald, en analisten verwachten verdere dalingen.

Peter Schiff: Ethereum kan naar $2.000 gaan

De spot Ethereum ETF’s hebben in de laatste twee weken sinds hun lancering grote uitstroom gezien. De bekende econoom Peter Schiff wees op de dalende prestaties van Ethereum ETF’s, die in twee weken tijd met meer dan 15% zijn gedaald. Terwijl de ETH-prijs onder de $3.000 bleef, voorspelde Peter Schiff dat deze verder zou kunnen dalen tot $2.000.

Afgelopen vrijdag zag de spot Ether ETF een netto uitstroom van $54,3 miljoen, volgens gegevens van Farside Investors. Grayscale’s ETH zag een uitstroom van $61,4 miljoen, terwijl Fidelity FETH een instroom van $6 miljoen zag. Alle andere Ether ETF’s in de VS zagen gisteren geen instroom.

Goudliefhebber Peter Schiff maakte van deze gelegenheid gebruik om te zeggen dat een recessie in de VS bullish zou zijn voor goud. Hij legde uit dat een recessie zou kunnen leiden tot veel grotere federale begrotingstekorten, een zwakkere dollar, instortende reële rentetarieven en veel hogere inflatie. Ook gelooft hij dat de Federal Reserve mogelijk zal terugkeren naar kwantitatieve versoepeling om schulden te monetaire, de economie te stimuleren en markten te ondersteunen, wat de goudprijzen zou kunnen opdrijven.

Interessant genoeg stelde voormalig president Donald Trump voor om crypto-checks uit te schrijven om een deel van de Amerikaanse schuld van $35 biljoen af te lossen.

Altcoins bloeden zwaar

Samen met Ethereum ziet de rest van de altcoin-markt een enorme correctie, waarbij de top-altcoins tussen de 5-10% dalen. Hoewel de altcoin-whales recentelijk de dips hebben gekocht, zijn de handelsvolumes niet goed opgepikt.

CryptoQuant’s altcoin-analist Kate Young Ju wees op de vorming van koopmuren voor altcoins gekoppeld aan Bitcoin en stablecoins. Ze merkte echter op dat de handelsvolumes laag blijven.

Young Ju benadrukte dat hoewel koopmuren een positief teken zijn, het langverwachte “alt-season,” gekenmerkt door een stijging in handelsvolume, nog niet is aangebroken. Ze zei dat dit een goed moment zou zijn om onderzoek te doen naar veelbelovende altcoins en je voor te bereiden op de volgende bull run.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!